Image default
Ilgın Konya

Ilgın Gezilecek Yerler

Ilgın gezilecek yerler  Konya, Ilgın Anadolu’nun tatlı ve küçük ilçelerinden bir tanesidir. Ilgın bölgesinin ön plana çıkma sebeplerinden biri, tarihi kaplıcaları olmaktadır. Kaplıcaların güzelliği ayrı, suyunun güzelliği ve şifası misafirlerini ayrı büyülemektedir. Genel olarak turistik ziyaret için gelmiş olsa da misafirler muhakkak yolları kaplıcalardan geçmektedir.

Ilgın gezilecek yerler olarak da zengin yerlerden birisidir. Haydi, gelin, gezebileceğiniz yerleri sıralayalım;

Ilgın ( Sahip Ata ) Kaplıcası

– Ilgın ( Sahip Ata ) Kaplıcası:

İlçeye 2 km uzaklıkta bulunan Ilgın Kaplıcası, KonyaAkşehir kara yolu üzerinde yer almaktadır. Hamam dağının da eteklerin de bulunuyor. Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiralamıştır Ilgın Kaplıcasını, Ilgın Belediyesi.

Kaplıca faal bir şekilde Anadolu Selçuklu ve Beylikler döneminde etkin bir şekilde kullanılmıştır. Eskiden de ismi; Ab-ı Germ olarak bilinirmiş. Kaplıcaya yerli halkta sık sık gitmektedir. Sahip Ata Camii Şifalı suyundan faydalanmak için de yurdun dört bir yanından ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Lala Mustafa Paşa Külliyesi
Lala Mustafa Paşa Külliyesi

Lala Mustafa Paşa Külliyesi :

İlçede birçok önemli ve değerli eser Lala Mustafa Paşa Külliyesinde yer almaktadır. Yapımı Mimar Sinan’a ait olan Lala Mustafa Paşa Külliyesi, 1576 – 1584 tarihleri arasında, Kıbrıs Fatihi ünvanlı Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Dönemin etkin kütüphanelerinden de birisi olmaktadır.
Zamanının da en değerli ve en önemli ticaret yerlerinden bir tanesidir Lala Mustafa Paşa Külliyesi.  Külliyenin mimari yapısıyla oldukça ilgi çekici bir haldedir. Bu da turistlerin ilgisini oldukça çekmektedir.

Handevi Kandevi Türbesi ve Zaviyesi
Handevi Kandevi Türbesi ve Zaviyesi

Handevi Kandevi Türbesi ve Zaviyesi:

Handevi Kandevi Türbesi Ve Zaviyesi Kaplıcaların 200 ila 300 metre yakınındadır. Yapım tarihi 1267 olarak bilinmektedir Handevi Kandevi Türbesinin. Türbe Sahip Ata Fahreddin tarafından yapılmıştır. Konya Festivalleri Zaviye de inşaa edilmek istenmiş fakat günümüze kadar ulaşamamış ve sadece Türbe olarak hizmet vermiştir.

READ  Konya Piknik Alanları - Doğal Alanları - Piknik Alanı
Aşağı Çiğil
Aşağı Çiğil

Aşağı Çiğil Kaynak Suyu:

Aşağı Çiğil, Ilgın ilçesine bağlı olan bölgelerden biridir. Aşağı Çiğil kasabasında yer alan kaynak suyu, Üzüm Çubuğu ismi ile bilinmekte olan yöre bölgesinde, çamlık alanda bulunmaktadır. Genellikle böbrek problemi yaşayan hastaların, şifa bulmak amaçlı sıkça ziyaret ettiği bir yer olmaktadır Aşağı Çiğil Kaynak Suyu. Üstelik tamamen temiz olan Aşağı Çiğil Kaynak Suyu, içilebilir bir haldedir. Bölgenin çoğu yerlisi sık sık buraya gitmekte ve evlerine su doldurup, mataralar ile evlerine su götürmektedirler. Gelen turistlerin de, buraya gelip, burayı göremeyen tanıdıklarına kendileri ile götürmek amaçlı bu sudan götürdükleri bilinmektedir.

Konya Arkeoloji Müzesi
Konya Arkeoloji Müzesi

– Konya Arkeoloji Müzesi:

Konya Arkeoloji Müzesi, Ilgın ilçesine yaklaşık olarak 100 Km uzaklıktadır. Türkiye’nin en eski 2. Arkeoloji müzesi olarak da bilinmektedir Konya Arkeoloji Müzesi. Müze de Konya ve çevresine ait olan uygarlıklara ait olan tüm eserler ve dahası, dünya mirasından eserler bu müze de sergilenmekte, halka sunulmaktadır. Ilgın ‘da Her yıl düzenli sergilenmelerin de yapıldığı ve ev sahipliği yapmakta olan bir yerdir Konya Arkeoloji Müzesi.

Selimiye Camii
Selimiye Camii

Selimiye Camii :

Selimiye Camii’ de Ilgın ilçesine yaklaşık olarak 105 km uzaklıkta bulunmaktadır. İnşaat zamanı 1558 yılında başlamış olan Selimiye Camii, 1570 yılında tamamlanabilmiştir. Bu mimari, klasik Osmanlı mimarilerinden en güzel örneğinin olduğu da görülmektedir.

Kyoto Japon Parkı
Kyoto Japon Parkı

Kyoto Japon Parkı :

Kyoto Japon Parkı, Ilgın bölgesine 100 km uzaklığında bulunan,  Türkiye’nin en büyük Japon bahçesi olmaktadır. Konya Şelaleleri Japon kültürünün bu parkın her karışında olduğunu görebilir, hissedebilirsiniz. Kyoto parkı, 2010 yılı içerisinde Kyoto ve Konya arasında bulunmakta olan dostluk bağlarının kuvvetlendirilmesi için yapılmış ve halka açılmıştır.

Tropikal Kelebek Bahçesi
Tropikal Kelebek Bahçesi

­­– Tropikal Kelebek Bahçesi:

Tropikal Kelebek Bahçesi İçerisinde binlerce çeşit tropikal kelebek türünün bulunduğu Tropikal Kelebek Bahçesinde ayrıca ziyaretçilerinin ilgisini çeken bir diğer kısmı da böcek müzesi olmaktadır. Ilgın Gezilecek Yerler Böcek müzesi fotoğraf severlerinden, böcek severlere kadar birçok kesimi ilgisi altında bırakan bir yer olarak da bilinmektedir. Egzotik böcek türlerinin de bulunduğu Böcek Müzesi, türünün son örneği olan böceklere de sahiplik yapmaktadır.

Konya Karapınar Meke Gölü
Konya Karapınar Meke Gölü

Meke Krater Gölü:

Meke Gölü , yaklaşık Ilgın bölgesinin 205 km uzaklığında yer almaktadır. Meke Krater Gölü, sönmüş bir volkanik dağın, gaz patlaması sonucu patlama etkisinden sonra su ile dolması sonucu krater gölünü oluşturduğu bilinmektedir. Gölün oluşmasından sonra da orta yerinde bulunmakta olan adacıkların tepelerinden bakıldığı esnada ise çok güzel bir manzara oluşmaktadır. Bu neden ile her yıl belirli mevsimler de fotoğraf severlerin belirli resim dönemlerini çekebilmek için buluştukları ve bu tepeler de fotoğraf çektikleri bir yer olarak da bilinmektedir. Konya gezilecek yerler olarak oldukça meşhur bölgelerimizden birisidir. Konya’ya gelip bu bölgelere gelmenizi öneririz.

READ  Sille Baraj Parkı Nerede Nasıl Gidilir ?

 

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Yerköprü Şelalesi (Göksu Şelalesi) : Konya’nın En Güzel Şelalesi

Gezicini

Sille Köyü – Konya’nın En Ünlü Köyü

Gezicini

Sille Baraj Parkı Nerede Nasıl Gidilir ?

Gezicini

Seydişehir Gezilecek Yerler

Gezicini

Selçuklu Gezilecek Yerler

Gezicini

Sarayönü

Gezicini

Panorama Müzesi Konya’da Bir Müze

Gezicini

Olimpiyat Parkı : Konya

Gezicini

Obruk Gölü Konya, Nerede Nasıl Gidilir ?

Gezicini

Yorum Yaz