Image default
Manisa

Salihli Gezilecek Yerler : En Güzel Yerlerin Listesi !

Salihli Gezilecek Yerler

Salihli
Salihli

Şehzadeler şehri olarak bilinen Manisa’nın en güzel ilçelerinden olan Salihli, hem ilçe hem de ülke turizminde önemli bir yer tutuyor. Tarihle doğal güzelliklerin içi çe olduğu ilçe, misafirlerine unutulmayacak anlar yaşatıyor. Salihli gezilecek yerler oldukça keyifli ve bol oksijen vaat ediyor. 

Salihli Gezilecek Yerler
Salihli Gezilecek Yerler

Salihli Hakkında Bilgi

Ege bölgemizde bulunan Salihli, Manisa ilinin ilçesidir ve şehirden 74 km uzakta bulunmaktadır. Turgutlu, Akhisar, Gördes ve Alaşehir’le komşu olan Salihli’nin, denizden yüksekliği ise 125 metredir. 170 bine yakın nüfusu olan ilçe 1.273 km² yüz ölçümüne sahiptir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü ilçenin gelir kaynakları arasında tarım ve balıkçılık önemli yer tutmaktadır.

Salihli Gezilecek Yerler
Salihli Gezilecek Yerler

Üzüm, tütün, zeytin ve pamuk ilçenin en önemli tarım ürünleri arsında yer almaktadır. İlçede dünyada ilk atın paranın basıldığı, Sardes antik kenti bulunmaktadır. İlçede dünya üzerinde en eski olarak kabul edilen yedi kiliseden biri de bulunmaktadır. 16.’ncı YY’da Osmanlı imparatorluğuna katılan ilçe, Kurtuluş savaşında da önemli roller oynamıştır.

Salihli’de Gezilecek Yerler Nelerdir?
Salihli’de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Salihli’de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Salihli hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri il her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Salihli’de gezilecek yerler arasında en çok tercih edilen yerler şu şekilde sıralanıyor;

  • Sardes antik kenti (Sardes ören yeri olarak da biliniyor): İzmir – Ankara yolunun üzerinde bulunan antik kentin ilçeye uzaklığı 8 km civarındadır. Bölgenin en zengin tarihi kalıntılarına sahip olan Sardes, aynı zamanda Lidya’nın da başkenti olarak bilinmektedir. Sardes, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından, antik kenti ziyaret edenler başta Helen olmak üzere Perslerden, Romalılardan ve Bizans dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Bu bölgede kazı çalışmaları devam ettiği için, sürekli yeni kalıntılar sergilenmektedir. Antik kenti ziyaret edeceklerin Gymnasium, Artemis tapınağı, Roma hamamı, Sinagog ve kral yolunu gezmeleri önerilmektedir.

    Sardes Antik
    Sardes Antik
  • Fosil ayak izleri:
    Fosil Ayak İzi
    Fosil Ayak İzi

    Dünyada Macaristan, İtalya ve Fransa ile Salihli ilçesinde bulunan ilk insanlara ait olduğu tahmin edilen ayak izlerinin tarihi, 26 bin yıl öncelerine dayanıyor. Divlittepe’de (Gökeyüp ve Adala beldeleri arasında) bulunan ayak izleri arasında, diğer ülkelerden farklı olarak erkek, kadın, çocuk ile hayvan izleri de bulunmakta. Bu nedenle de, her yıl bölgeye çok sayıda tarih meraklısı yerli ve yabancı misafir geliyor.

  • Bintepeler:
    Bintepeler
    Bintepeler

    Lidyalılardan kalmış olan bu mezar timülüsleri, bu güne kadar keşfedilmiş en büyük mezar timülüsleri unvanına sahiptir. Alyattes mezarı olarak bilinen ve en büyükleri olan timülüs, 69 m. yüksekliğe ve 1115 m. çevreye sahip bulunuyor.

    Bintepeler
    Bintepeler
  • Kurşunlu kaplıcaları: Dünyaca üne sahip olan Kurşunlu kaplıcalarının denizden yüksekli 115 m civarındadır. İlçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunan kaplıcalara, ilçe merkezine gitmeden Ankara – İzmir yolu üzerinden ulaşmak ta mümkün oluyor. Kurşunlu kaplıcalarına özellikle solunum yolu rahatsızlığı, sinir hastalığı, kireçlenme sorunları ve eklem ameliyatı olanlar şifa bulmak için geliyorlar. Kurşunlu kaplıcaları bölgesinde, 86 adet ev, yüzme havuzları, saunalar ve özel tedavi merkezleri de bulunmaktadır. Buralarda konaklamak isteyenlerin, önceden rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.

    Kurşunlu Kaplıcaları
    Kurşunlu Kaplıcaları
  • Akpınar piknik alanı:
    Akpınar Piknik Alanı
    Akpınar Piknik Alanı

    Muhteşem doğası olan bu piknik alanı, özellikle her yıl düzenlenen geleneksel kavun karpuz festivali ile de tanınmaktadır. Kavak ağaçlarının arasındaki piknik alanı, dinlenmek ve doğa yürüyüşü yapmak için ideal bir konuma sahip bulunuyor.

    Akpınar Piknik Alanı
    Akpınar Piknik Alanı
  • Çamur hamamı:
    Çamur Hamam
    Çamur Hamam

    Çamur banyosu yapmak isteyenler için ideal bir yer olan çamur hamamı, ilçeye 11 km mesafede ve ödemiş yolu üzerindedir. Antik çağlardan kalma olan çamur hamamı, birçok cilt hastalığına da iyi gelmektedir.

  • Demirköprü barajı ve baraj gölü:
    Demirköprü Baraj Gölü
    Demirköprü Baraj Gölü

    İlçeye 23 km mesafede olan gölün kenarı, piknik yapmak ve muhteşem manzarasını seyretmek için ideal bir konuma sahip.

    Demirköprü Baraj Gölü
    Demirköprü Baraj Gölü

    Gölde balık avlanabilirken, gölün kenarındaki alabalık çiftliklerinden balık satın alınabilmektedir. Ayrıca, göl kenarında alabalık sunan birçok tesis de bulunmaktadır. 

İlçede gezilecek yerler arasında; su uçtu şelalesi, tarihi şehir hamamı, attalos at çiftliği ve Gökeyüp çömlek üretim yerleri de bulunmaktadır. Gezilecek Yerler İlçe sınırları içerisinde gezilecek oldukça fazla yer olduğu için, ilçeye gelenler genellikle en az bir gün konaklamayı da tercih ediyorlar.

Salihli Tarihi Köprüsü
Salihli Tarihi Köprüsü

Salihli’de Ne Yenir?

Manisa’nın yemek kültürü, sadece ülkemizde değil yurt dışında da bilinmektedir. Salihli ilçesi de Manisa’daki lezzetlerin tümünü içerdiği gibi, yöresel lezzetlere de sahiptir.

Salihli Köftesi
Salihli Köftesi

Salihli’ye gelindiğinde yenmesi önerilen lezzetler arasında şunlar bulunmaktadır;

  • Salihli odun köftesi: köftenin en önemli özelliği, odun ateşinde pişmesidir.
  • Zeytinyağlı ıspanak
  • Bohça kebabı, Etli orman kebabı, Tavuklu çiftlik kebabı ve Beşamel soslu tavuk

    Salihli Odun Köftesi
    Salihli Odun Köftesi
  • Nohut salatası, Kuru börülce salatası, Alman patates salatası ve Köz patlıcan salatası
  • Kürdan köfte, Kıbrıs köfte, Püreli misket köfte ve Soslu parça incik
  • Patates çanak ve Keşkek
  • Pudingli bisküvi tatlısı, Kemalpaşa tatlısı ve Kakaolu irmik helvası

    Salihli Yemekleri
    Salihli Yemekleri
  • Arap çorbası ve Tavuk sulu yıldız şehriye çorbası

    Salihli Yemekleri
    Salihli Yemekleri
  • Pembe sultan, Zeytinyağlı biber dolma

Bu lezzetlerin yanı sıra, Salihli’yi ziyaret edenlerin meşhur Kırkağaç kavunu ile şifalı mesir macunlarının da tatlarına bakmaları öneriliyor.

Salihli’de Ne Yapılır?

Salihli misafirleri için birçok alternatif aktiviteler sunmaktadır. İlçeye tarihi yerleri görmek için gelenler, antik devirlere kadar uzanan kalıntı ve eserleri görebilirler.

İlçenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için, hem fotoğraf çekebilecekleri hem de piknik yaparak dinlenebilecekleri çok fazla yer bulunuyor.

Salihli Adala
Salihli Adala

İlçeye gelenler, doğa yürüyüşü, balık avlama ve rafting yapma imkanı da bulabiliyorlar. Ayrıca, ilçeye değişik ve yöresel lezzetleri tatmak ve dünyaca ünlü mesir macun ile kavunundan almak için de gelenler olmakta.

Salihli’ye Nasıl Gidilir?

Salihli’ye ulaşmak için, hava yolu ve kara yolu kullanılabiliyor. Hava yolu ile ilçeye gelmek isteyenler, İzmir Adnan Menderes hava limanını kullanmaktadır. Hava limanı ile ilçenin uzaklığı yaklaşık 95 km’dir. Buradan İzban, havaş veya belediye otobüsleri kullanılarak şehir merkezine gidilebilir. Ayrıca, araç kiralama yöntemi ile de şehir merkezine veya Salihli’ye gidilebilir. Şehir merkezinden Salihli’ye gitmek için otobüs firmaları kullanılabilmektedir.

Salihli'ye Nasıl Gidilir?
Salihli’ye Nasıl Gidilir?

Kara yolu ile Salihli’ye gelmek için ise, Manisa’ya seferleri olan otobüs firmaları ile ulaşım sağlanmaktadır. Buradan da ilçeye yaklaşık bir buçuk saatte ulaşılabilmektedir. Özel araçları ile ilçeye gelmek isteyenler ise, Ankara – İzmir yolunu kullanarak, il merkezine uğramadan ilçeye ulaşabilirler. Ankara – Salihli arası yaklaşık 6 saat, İstanbul – Salihli arası ise yaklaşık 5 saat civarında sürmektedir.

Salihli Otelleri
Salihli Otelleri

Salihli’de Nerede Kalınır?

Salihli ilçesinde, misafirlerin konaklaması için otel ve pansiyonlar bulunmaktadır. İlçeye gelenler, kendi bütçe ve isteklerine uygun konaklama imkanları bulabiliyorlar. Özellikle yaz aylarında, konaklama sorunu yaşamamak için, erken rezervasyon yaptırılması önerilmektedir. Ayrıca, kamp yapmak isteyenler için uygun kamp alanları da bulunuyor.

  • Grand Miranda Hotel
  • Lidya Sardes Hotel Thermal & Spa
  • Hotel La Bella
  • Salihli Elit Lara Butik Otel
  • ARDY’S HOTEL
  • Tuana Holiday Village
  • özcelik Hotel
  • TORRHEBİA DAĞ EVİ
  • Salihli Kamp
    Salihli Kamp
  • Salihli’ye Ne Zaman Gidilir?
  • Salihli, Akdeniz iklimine sahip olduğu için, yılın dört mevsiminde de rahatça gezilebilmektedir. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarının sıcağından etkilenmek istemeyenler, Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim aylarını tercih etmektedirler.
  • Salihli Festivalleri Nelerdir?
  • Salihli ilçesi festivalleri ile de tanınmaktadır.
  • İlçenin önemli festivallerinden bazıları şunlardır;
  • Taytan üzüm festivali: her yıl Ağustos ayının son haftasında ve Taytan kasabasında yapılıyor
  • Adala şeftali şenliği: her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında ve Adala çayının kenarında yapılıyor
  • Manisa bisiklet festivali: Nisan ayı sonlarına doğru yapılıyor

    Bisiklet Festivali Kamp
    Bisiklet Festivali Kamp
  • Doğa dostu festival: Nisan ayı sonlarına doğru yapılıyor
  • Uluslararası setmog motosiklet festivali: her yıl haziran ayı sonlarında yapılıyor

    Salihli Festival
    Salihli Festival
  • Geleneksel kavun karpuz festivali: her yıl haziran ayı sonlarında yapılıyor
  • Bu festivallere katılmak isteyenlere, konaklama için önceden yer ayırtmaları tavsiye edilmektedir.

Manisa’da Görülecek Yerler

 

READ  Turgutlu Gezilecek Yerler | Manisa'nın Gözbebeği

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Yunusemre Gezilecek Yerler

Gezicini

Turgutlu Gezilecek Yerler | Manisa’nın Gözbebeği

Gezicini

Soma Gezilecek Yerler | Somada Ne yapılır ?

Gezicini

Selendi Gezilecek Yerler

Gezicini

Şehzadeler Gezilecek Yerler

Gezicini

Saruhanlı Gezilecek Yerler

Gezicini

Sarıgöl Gezilecek Yerler | Manisa Sarıgöl’de Ne Yapılır ?

Gezicini

Manisa Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerlerin Listesi

Gezicini

Kula Gezilecek Yerler | Kula’nın En Güzel Yerleri Listesi !

Gezicini

Yorum Yaz