Image default
Bodrum

Akyarlar Gezilecek Yerler : Bodrum’un Keşfedilecek Yerlerinden

Akyarlar Gezilecek Yerler

Akyarlar
Akyarlar

Muğla iline bağlı Bodrum sınırları içerisinde yer alan Akyarlar, Bodruma 21 kilometre uzaklıkta bir tatil yeridir. Ege bölgesine uzanan aynı zamanda Akdeniz’in serin sularına sahip olan Muğla ili tatilcilerin bir numaralı durakları oluyor. Akyarlar gezilecek yerler ile son dönemlerin gözde tatil noktalarından biri haline gelmiştir. Bodrum ilçesinin güneybatı kısmında bulunuyor. Daha önceden küçük bir balıkçı kasabasıyken, günümüzde tatil beldesi haline gelmiştir.

Muğla Akyarlar Gezilecek Yerler
Muğla Akyarlar Gezilecek Yerler

Akyarlar’ın şuan ki nüfusu yaklaşık 4000 dolaylarında seyrediyor. Ancak tabi ki de eşsiz güzellikleri barındıran Akyarlar yazın bir hayli kalabalık oluyor. Yalnızca yazları değil, kış mevsiminde de Akyarlar tatil severlerin uğrak noktaları arasında yer alan en popüler yerlerden biridir. Bu yazımızda Akyarlar gezilecek yerler hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Akyarlar gezilecek yerler;

  • Akyarlar Koyu
  • Aspat Dağı
  • Kargı Adası
  • Turgutreis
  • Çıfıt Kalesi
  • Karaincir Plajı

    Akyarlar Gezilecek Yerler
    Akyarlar Gezilecek Yerler

Akyarların bu güzel manzaralı yerlerinde dolaşırken kendinizi büyülenmiş hissedeceksiniz. Hadi gelin birlikte Akyarları daha yakından tanıyalım.

Akyarlar Plajı
Akyarlar Plajı

Akyarlar Koyu

Akyarların kendine özgü koyudur. Bu koyu farklı ve eşsiz kılan şey, koyun sularının gün içerisinde tam 7 sefer kendiliğinden yer değişimi yapıyor olmasıdır. Suyun parlak, berrak ve tertemiz olmasının nedeni budur. Tabi ki de bunu duyan turistler, Akyarlar koyuna uğramadan geçmiyor. Akyarların büyük bir kısmı bu koyun çevresinde yer alıyor. Akyarlar koyunda yelkenli sporlarını sevenler için bu alanda imkan sunuyor. Eğlencenin durağı tamda burasıdır.

Akyarlar Koyu Muğla
Akyarlar Koyu Muğla

Aspat Dağı

Akyarlar sınırları içerisinde yer alan Aspat dağı, alandaki en yüksek noktalardan biridir. Ege ve Akdeniz kıyılarına sınır veren Muğla, Akyarlar manzarasıyla bütünleşen Aspat dağının zirvesinden Yunan adasını da görmek mümkündür. Adeta bir kuş gibi özgürce manzaranın tadını çıkartırken, elinizle dokunabilecekmiş hissiyatı yaşamanıza sebep olur.

Kargı Adası

Kargı adası tam 21 dönümlük arazi sınır olan sessiz sedasız bir adadır. Ada sınırları içerisinde yüksek ve engebeli kayalar bulunuyor, bu sebeple isminin hakkını bir hayli veriyor. Bu adayı özel ve ilgi çekici kılan kayalardan oluşması değil, dalış yapmak için alternatif bir ortam sağlamasıdır. Yamaçtan atlamayı ve yüksekten dalış yapmayı seviyorsanız bu adadan hiç çıkmak istemezsiniz.

Kargı Adası
Kargı Adası

Turgutreis

Turgutreis Akyarlara yaklaşık olarak 10 kilometre uzaklıkta olan bir başka tatil yeridir. Ancak Akyarlara gelmişken Turgutreis’i görmeden gidemezsiniz. Adını ünlü denizci Turgut Reis’ten olan bu beldeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Muğla Turgutreis
Muğla Turgutreis

Çıfıt Kalesi

Eski tarihe göre bu alanda korsanlar bulunuyormuş, bu yüzden Venedik kalesi ismiyle de anılan Çıfıt kalesi yapılmıştır. Korsanların varlığını tespit etmek, bölgenin can ve mal güvenliğini korumak amacı ile bu kale yapılmış ve uzun yıllar boyunca kullanılmıştır. Eğer yolunuz Akyarlar’a düşerse bu beldede görmeni gereken yerlerden birisi de Çıfıt kalesidir.

Çıfıt Kalesi
Çıfıt Kalesi

Karaincir Plajı

Muğla Akyarlar denilince akla ilk gelen yer tabi ki de Karaincir plajı oluyor. 500 metreye yakın plajı ve kumsalı ile tatilcilere güzel bir tatil imkanı sunuyor. Suyun berrak ve pırıl pırıl olması da bu plajı gözler önüne sunuyor.

Karaincir Plajı
Karaincir Plajı

Akyarlar’da Ne Yenilmelidir?

Akyarlar beldesi eski zamanlarda Rum topraklarına ev sahipliği yapmış bir yerdir. Bu nedenle Türk ve Rum lezzetleri birlikte yer alan tatil beldesidir. Hem Rum hem de Türk yemeklerinin birbiri ile uyumunu görmek istiyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Yemek çeşitliği açısından iki farklı kültüre ait lezzetler bulunduğu için geniş bir yemek skalası bulunuyor.

Akyarlar Beach
Akyarlar Beach

Ancak genel anlamda zeytinyağlı yemek ve aperatifler, deniz mahsulleri ile etnik bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Birbirinden taze balık çeşitleri ile güzel bir akşam yemeği yeme imkanınız bulunuyor. Ancak Akyarlar’a özgü bir şeyler yemek istiyorum diyorsanız iskorpit çorbası tercih edebileceğiniz bir alternatif olabilir.

Akyarlar Nerede Bulunuyor? Akyarlar’a Nasıl Gidilir?

Akyarlar, Muğla iline bağlı Bodrum ilçesinin küçük bir tatil beldesidir. Bodrum’da yer alan Akyarlar için ulaşım sıkıntısı yaşamayacağınızı söyleyebiliriz. Rotanızı Akyarlar’a çevirdiyseniz, hem kara hem de hava yolu ile bu tatil beldesine gitmeniz mümkündür. Milas havayolu ile Bodruma iniş yaptıktan sonra çeşitli kara ulaşım araçları ile Akyarlar’a ulaşabilirsiniz. Akyarlar, Bodrum’a yaklaşık 21 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Turistlik bir alan olduğu için toplu ulaşım araçları bu bölgelere sık sık gidiş dönüş yapıyor.

Muğla Akyarlar
Muğla Akyarlar

Bodrum’da Keşfedilecek Yerlerin Listesi

READ  Bodrum Gezilecek Yerler : Ünlülerin Tatil Merkezi

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Zayo Beach Club | Yalıkavak Bodrum

Gezicini

Yalıkavak Gezilecek Yerler : Yalıkavak’ta Gidilecek Rotalar !

Gezicini

Türkbükü Gezilecek Yerler | Bodrum’un Meşhur Yerlerinden

Gezicini

Turgutreis Gezilecek Yerler : Bodrum’un Cenneti

Gezicini

Muğla Şelaleleri ve Doğal Güzellikleri

Gezicini

Muazzam Bodrum Karaincir Plajı

Gezicini

Gümüşlük Gezilecek Yerler : Muhteşem Gümüşlük Plajı !

Gezicini

Gümbet Gezilecek Yerler

Gezicini

Flamm Beach | Bodrum’un En Lüks Plajlarından

Gezicini

9 Yorumlar

Barış Geçmen 10 Mart 2022 at 00:27

Akyarlar konumunda gezilecek yerler olarak Çıfıt Kalesi son derece tarihi ve güzel bir yer diyebilirim. Tavsiye ederim gezip görmek adına.

Cevapla
Cesur 10 Mart 2022 at 15:52

Akyarlar gerçekten gezilecek görülecek yerler arasında güzel konumu ferah havası gerçekten çok güzel arkaşımın tavsiyesi üzerine gittik gerçekten çok güzel memnun kaldım herkese tavsiye ederim

Cevapla
Emre Yılmaz 11 Mart 2022 at 02:21

Kaliteli iyi hizmet veriyorlar. Benim hoşuma gitti zaten. Kayak kaymayı seven. Bir insanım. Gerekten. Beğendim. Mükemmeldi baya eğlendim. 👌👍

Cevapla
Mehmettelco 11 Mart 2022 at 06:53

Gerçekten cok güzel yerler , beğendim , gezicini gerçekten çok iysiniz , site çok iyi olmuş , tebrikler.

Cevapla
zafer 11 Mart 2022 at 09:38

Biz akyarlarda otele gelmistik.Akyarlarda valit gecirdik.Buranin denizi soguk ama cok temiz.Cafeler var.Marinada ruzgar ilik ilik eser.Gece güzeldir.Manzara guzel

Cevapla
Elif 11 Mart 2022 at 19:44

Güzel memleketimizin herbir yanı ne isterizki muğla en güzel yeşillikli doğal güzelliği olan ülkemizdir

Cevapla
Nur 11 Mart 2022 at 19:47

Bir balıkçı kasabasının bu kadar büyüyüp gelişmesi ve benim buna denk gelmem o kadar güzel ki

Cevapla
Mikail Kahraman 14 Mart 2022 at 07:03

Yıllardır Muğla Bodrum Türkbükü, Göltürkbükü ne gidiyorum. Akyarlar son birkaç yıldır keşfedildi. Gerçekten de denizi yeşillikleri ve halkın sevecenliği, dürüstlüğüyle kendinden söz ettiriyor.

Cevapla
Hasan 15 Mart 2022 at 13:56

Akyarlar konumunda gezilecek yerler olarak Çıfıt Kalesi son derece tarihi ve güzel bir yer diyebilirim. Tavsiye ederim gezip görmek adına

Cevapla

Yorum Yaz