Başlıklar
Çamlıyayla Gezilecek Yerler
Çamlıyayla kuzeyinde Niğde ili olup, Adana’ya 90 kilometre, Mersin’e olan uzaklığı ise sadece 85 kilometre uzakta yer almaktadır. Yakınlığı nedeniyle mersin’in beldesi olan Çamlıyayla, Tarsus ilçesinden 1990 yılından ayrılmıştır. Yazın sıcağından kaçmak isteyenlerin tercih ettiği yerleşim yeri yani yayla havası vardır. İklimi serin geçen Çamlıyayla’da ismini yansıtan çam ağacından fazla görmeniz mümkün.
1100 yaşınca olan ana ardıç ağacı Türkiye’nin en yaşlı ardıç ağacı olarak kayıtlara geçmiştir. Gelin sizlerle birlikte Çamlıyayla gezilecek yerler listesine göz atmaya ne dersiniz?
Namrun kalesi
Kalenin tarihi Hititler ve Asurlulara kadar uzanıp o zamanların meşhur kaleleri içerisinde en belirgin olanıdır. O zamanlardaki namrun kalesinin ismi “ıllibru“ olduğu bir takım araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Orta çağın ışığı haline gelen namrun kalesi daha sonra savunma amaçlı kullanılmıştır. Konumu oldukça önemli durumda olduğu 3 vadinin keşişim noktasında olduğundan anlaşılıyor. Şimdilerde ise restoransyon çalışmalarıyla yenileniyor.
Papazın Bahçesi
Papazın bahçesi bin bir çeşitli ağaç türlerinin bulunduğu ve serin sularında alabalık canlısının yüzdüğü eşsiz mekânlardan biridir. Alabalık tutmak için oltanızı alıp gelmeniz veyahut çevresinde balık restoranların bulunduğu yerde lezzetli ve taze alabalık yemeniz oldukça mümkün. Berdan çayının bir kolu olan papazın bahçesi Çamlıyayla sakinlerin hafta sonu için vazgeçilmez yerlerinden olmuştur. Derin bir doğa havası almak isteyenlerin kesin tercihleri arasında bulunuyor.
Sinap kalesi
Sinap kalesi dört tane burç üzerine oturtturulmuş bir garnizon kalesidir. Orta çağ zamanının ünlü sinap kalesi aslında Kilikya ermeni krallığının bıraktığı tarihi eserlerdendir. Çevresi boş yeşil alan olduğu için piknik yapmak için ideal yerlerdendir. Sinap kalesindeki çeşme hala günümüzde de akmaya devam etmektedir. çamlıyayla çarşısına olan uzaklığı 5 km olan kaleyi mutlaka ziyarette bulunmalısınız.
Çini Göl
Bolkar dağı üzerinden yer alan çini göl tam bir doğa harikasıdır. Buzul göl özelliğine sahip olan çini gölün derinliği tam olarak bilinemiyor. Derinliğinin çok fazla olduğuna dair halk arasında söylentiler dolaşmaktadır. Çini göl renk olarak bilinen göl renginden farklı olup lacivert ve siyah arasında olması görenlerin şaşkınlığını artıyor. Turizme kazandırılmış bölgedeki en ünlü göl olması da ilgi çekiyor.
Saklı Cennet
Doğaseverlerin, macera severlerin uğrak noktası olan saklı cennet kanyonu, görenleri adeta büyülüyor. İki dağın arasında bulunan saklı cennet, gerçekten de cennet gibi parıldıyor, sularının maviliği ve serinliği de insanları cezp ediyor. Berrak suları yaz mevsimi için ziyaretçilerine kucak açmış bekliyor. Siz de keşfetmek için daha ne duruyorsunuz?
Aydos Dağı
Aydos dağı, bolkar dağının eteklerinden birini oluşturuyor. Zirvesi tam olarak 3430 rakımda bulunuyor. Mersin-Niğde-Konya illerini kapsıyor olması büyüklüğünü yansıtan aydos dağı tektonik dağlar arasında yer alıyor. Aydos dağına tırmanış sporu gerçekleşip, zirve de kamp bile yapılabilmektedir.
Bölgedeki Görülecek Yerler
- Anamur Gezilecek Yerler
- Toroslar Gezilecek Yerler
- Gülnar Gezilecek Yerler
- Mersin Gezilecek Yerler
- Mezitli Gezilecek Yerler
- Aydıncık Gezilecek Yerler
- Bozyazı Gezilecek Yerler
- Silifke Gezilecek Yerler
- Mut Gezilecek Yerler
- Ermenek Gezilecek Yerler