Image default
Bozkır Konya

Bozkır Geziecek Yerler – Konya Bozkır Gezi Rehberi

Bozkır gezilecek yerler Bozkır Nerede? Nasıl Gidilir? Konya ilimizin bir ilçesi olan Bozkır, il merkezine yaklaşık olarak 116 km mesafededir. Orta toros dağlarının eteğine kurulan bu bölgenin yerleşimi engebeli bir arazi üzerindedir.

Konya Bozkır
Konya Bozkır

Yaklaşık dört bin senelik bir yerleşim yeri olduğu tahmin edilen Bozkır ilçesi geçmişten günümüze pek çok medeniyete ve imparatorluğa ev sahipliği yapmıştır.

Bozkır Çarşı
Bozkır Çarşı

1870’li yılların başında ilçe olmuştur. Bir dönem yükselişte olan bu ilçeye Sultan Abdülmecit tarafından sancak verilmiştir ve bu sancak halen daha Konya Mevlana müzesinde sergilenmektedir. Bozkır Nerede? Nasıl Gidilir? Konya ilimizin Akdeniz bölgesi sınırları içerisinde olan Konya Bozkır ilçesi tarihe, kültürel eserlere meraklılar için adeta keşfedilmemiş bir inci konumundadır. Bu yazımızda sizlere Bozkır gezilecek yerler listesini hazırladık.

Bozkır
Bozkır

Zengibar Kalesi – Bozkır Gezilecek Yerler

Dört bin senelik tarihiyle günümüze ulaşan Zengibar Kalesii , Bozkır ilçesine yolunuz düştüyse veya burayı bizzat gezip görmek için gittiyseniz mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Bozkır ilçe merkezine yaklaşık olarak on dokuz km uzaklıkta olan bu kaleye ulaşım biraz sıkıntılıdır. Kendi özel aracınızla gitmenizi öneririz. İsaura Antik kentinin bir parçası olan bu kalenin hakkında değişik rivayetler vardır. Ereğli Bu antik kentin halkı Büyük İskender şehri kuşattığında sonuna kadar direnmiş ve kazanamayacaklarını anlayınca toplu şekilde intihar etmişlerdir.

Bozkır Zengibar Kalesi
Bozkır Zengibar Kalesi

Isauralalırdan kalan Leonopolis şehri yani Aslanlar şehri aslında anlatmakla bitirilemeyecek bir tarihi yapıya sahiptir. Zengibar kalesi, sadece Bozkır ilçesinin değil Bozkır gezilecek yerler Konya gezilecek yerler listesinin başında gelmesi gerekmektedir. Bozkır Nerede? Nasıl Gidilir? Aslında kaleden ziyade bir Antik kentin kalan parçalarından oluşan bu yapıyı mutlaka gidip görmelisiniz. Günümüzde hala bu antik kentle alakalı restarosyon ve kazı çalışmaları yapılmaya devam etmektedir.

READ  Sille Köyü - Konya'nın En Ünlü Köyü
Aygırdibi Şelalesi
Aygırdibi Şelalesi

Aygır Dibi Şelalesi

Bozkır ilçesinin içinden geçen Çarşamba çayının doğduğu yer yani kaynağı olan Aygır Dibi Şelalesi, Bozkır ilçesine gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Bölgenin saklı inci olan Aygır dibi şelalesi kafa dinlemek isteyenler için ve doğa da huzur bulmak isteyenler için eşsiz güzellikte bir mekandır. Bozkır ilçe merkezine on üç km uzaklıkla bulanan şelale mesire ve piknik alanı olarak düzenlenmiştir. Bozkır Nerede? Nasıl Gidilir? Her sene ülkemizden ve yabancı ülkelerden binlerce turistin görmek için geldiği bu alan görenleri müthiş güzelliğiyle kendisine aşık etmektedir. Bozkır gezilecek yerler Sarayönü Özellikle bahar aylarında kar sularının erimesiyle birlikte şelalenin suyu gürleşiyor. Şelaleden akan buz gibi suyu içebilir ve son derece temiz olan havasıyla muhteşem bir gün geçirebilirsiniz.Doğa severler için çok güzel bir mekan olan Aygır dibi şelalesini görmenizi mutlaka öneriyoruz.

Bozkır
Bozkır

Bozkır Tarihi Eserler

Konya’nın Tarihi Yerleri Bozkır ilçesinin köklü bir geçmişi olması ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapması sebebiyle günümüze pek çok tarihi eser ulaşmıştır. Bunların en dikkat çekenlerinden olan Selçuklu köprüsü , Çarşamba çayı üzerinde olan bu köprünün yapılış tarihi 13.yy olarak bilinmektedir. Günümüze kadar sağlamlığını koruyan bu köprü yakın zamanda restore edilmiştir ve halen kullanımdadır. Diğer bir tarihi eser de belediye binasıdır 1870 yılında ilçe olan Bozkır’ın belediye binası olarak kullanılan bina restore edilmiş ve Bozkır Konağı adını almıştır.Günümüzde halen kullanılmaktadır. Tarihi Asarlık Cami de tüm ihtişamıyla gezilip görülmesi gereken bir mekandır.

Konya Bozkır
Konya Bozkır

Bozkır Çevresindeki Diğer Gezilecek Yerler

READ  Eflatunpınar Hitit Su Anıtı : Hititlilerden Kalma

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Zengibar Kalesi Nerede ? Nasıl Gidilir?

Gezicini

Yerköprü Şelalesi (Göksu Şelalesi) : Konya’nın En Güzel Şelalesi

Gezicini

Sille Köyü – Konya’nın En Ünlü Köyü

Gezicini

Sille Baraj Parkı Nerede Nasıl Gidilir ?

Gezicini

Seydişehir Gezilecek Yerler

Gezicini

Selçuklu Gezilecek Yerler

Gezicini

Sarayönü

Gezicini

Panorama Müzesi Konya’da Bir Müze

Gezicini

Olimpiyat Parkı : Konya

Gezicini

Yorum Yaz