Image default
Sakarya

Selman Dede Mesire Alanı ve Hayvanat Bahçesi

Selman Dede Mesire Alanı ve Hayvanat Bahçesi

2003 yılında Hendek Belediyesi tarafından hizmete açılan, Selman Dede Mesire Alanı ve Hayvanat Bahçesi, Sakarya’nın, Hendek ilçesi sınırlarında yer alır. 50.000 metrekarelik yüz ölçümüne sahiptir. Deniz seviyesinden 200 metre yüksekliktedir. Her mevsim ziyaretçileri eksik olmayan park, özellikle yaz aylarında hafta sonlarında oldukça yoğun olur.

Selman Dede Mesire Alanı ve Hayvanat Bahçesi
Selman Dede Mesire Alanı ve Hayvanat Bahçesi

Günlük yaklaşık 2-3 bin kişiye ev sahipliği yapar. Çam dağından gelen soğuk suların aktığı çeşmeler oldukça fazladır. Yapay süs havuzları, şadırvan bulunur. Selman Dede türbesi de alan içerisinde bulunur. Yöre halkı tarafından, ziyarette bulunanların dileklerinin kabul olduğuna inanılır.

Selman Dede Mesire Alanı ve Hayvanat Bahçesi Spor Aktiviteleri

Mesire alanı içerisinde her yaştan insanların spor yapabileceği alanlar bulunur.

  • Voleybol sahaları
  • Futbol sahaları
  • Güreş alan ve seyirci tribünü
  • Yürüyüş parkurları
  • Fitness alanları

    Selman Dede Hayvanat Bahçesi Doğal Yaşam Alanı
    Selman Dede Hayvanat Bahçesi Doğal Yaşam Alanı

Ayrıca çocuk parklarında oyun imkanları bulunur. Çocuklar hayvanat bahçesinde, gözetmenler eşliğinde midilli atlarına binme heyecanı yaşar. Her yıl yağlı güreş şenlikleri, sünnet şölenleri tertiplenmektedir. Yöre halkı ve çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi görmektedir.

Selman Dede Mesire Alanı ve Hayvanat Bahçesi Ne Yenir?

Park piknik yapmaya elverişlidir. Mangal severler için düşünülmüş mangal alanları bulunur. Ziyaretçiler dilerse tavada, dilerse ocakta pişmiş lezzetli alabalık yiyebilir. Fiyatları hesaplıdır. Ayrıca küçük birkaç büfe ve seyyar tezgahlar bulunur. Parkın 3 kilometre yakınında bulunan bayrak tepe tesislerinden yararlanabilir. Bulunduğu mekan güzel bir şehir terası konumundadır.

Sakarya Selman Dede Mesire Alanları
Sakarya Selman Dede Mesire Alanları

Selman Dede Mesire Alanı ve Hayvanat Bahçesi Konaklama

Günü birlik ziyaretler için uygundur. Çevresinde kamp yapılabilecek alanlar bulunur. Yeterli kadar tuvalet ve çeşme bulunmaktadır. Dileyen ziyaretçiler, Hendek ilçe merkezi ve Adapazarı il merkezinde otellerde konaklayabilir. Mesire alanında ayrıca bir mescit ve şadırvan bulunur.

Hendek Selman Dede Hayvanat Bahçesi
Hendek Selman Dede Hayvanat Bahçesi

Selman Dede Mesire Alanları Ulaşım

Hendek ilçe merkezine yaklaşık 4 kilometre mesafede bulunur. İlçe merkezinden toplu taşıma araçları çalışmaktadır. Özel aracı ile ulaşmak isteyenler Hendek, Nuriye mahallesinden yön levhaları ile kolayca ulaşabilir. Düzce’ye uzaklığı 39 kilometre, Sakarya’ya uzaklığı 35 kilometredir.

Sakarya Selman Dede Mesire
Sakarya Selman Dede Mesire

Hafta sonları saat:10.00-11.00, akşam saat.17.00 saatleri arası, Hendek Belediyesi tarafından ziyaretçiler ücretsiz taşınır. Mesire alanına ulaşım sağlayan kara yolu asfalt kaplamadır. İl dışından gelecek ziyaretçiler Hendek ilçesine, akabinde bayrak tepe ve mesire alanı yön levhalarını takip etmeleri yeterlidir.

Selman Dede Mesire Alanları Ağaç Türleri Bulunur?

Köknar, meşe, gürgen, kayın, kestane ağaçları bulunmakla birlikte, acı bal denilen balın oluşumunu sağlayan yaban gülüne sıkça rastlanır. Bitki popülasyonu oldukça fazladır.

Hayvanat Bahçesi Mesire alanı içerisinde yer alan hayvanat bahçesinde, çeşitli kümes hayvanları, keçi türleri, midilli atları bulunur.

Selman Dede Mesiresi Aktivite Yerleri
Selman Dede Mesiresi Aktivite Yerleri

Selman Dede Mesire Alanları ve Hayvanat Bahçesi Giriş Ücretleri Ne Kadar?

Selman Dede Türbesi, mesire alanı, hayvanat bahçesine girişler ücretsizdir. Ziyaretçilerin kullanabileceği kadar otopark alanı bulunur. Otopark ücreti alınmaz. Ziyaretçilerden istenen sadece, etkinlikler sonrası atıklarını alanda bulunan çöp konteynerlerine atmaları. Zaman zaman belediye tarafından ziyaretçilere masa örtüsü ve çöp poşeti ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Selman Dede Mesire
Selman Dede Mesire

Sakarya’da Gidilecek Yerler

READ  Karasu Plajları ve Koyları

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Taraklı Gezilecek Yerler | Taraklı’da Görülmeye Değer Yerler

Gezi Cini

Sapanca Gezilecek Yerler : Doğa ve Macera Harikası Bir Yer!

Gezicini

Sakarya Plajları ve Koyları

Gezicini

Sakarya Kamp Alanları : En Güzellerin Listesi

Gezicini

Sakarya Kafeleri : Sakarya’nın En iyi Cafelerin Listesi

Gezicini

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı

Gezicini

Sakarya Gölpark Nerede Nasıl Gidilir? Gölparktaki Aktiviteler

Gezicini

Sakarya Gezilecek Yerler : Sakarya’nın En Güzel Yerleri Listesi !

Gezicini

Sakarya Gece Hayatı : Disko ve Barları

Gezicini

Yorum Yaz