Image default
Afyonkarahisar

Afyon Masal Dünyası Parkı : Keşfedin !

Afyon Masal Dünyası Parkı

Afyon Masal Dünyası Parkı
Afyon Masal Dünyası Parkı

Ege Bölgesi’nin şehirlerinden biri olan Afyonkarahisar, gezilecek ve görülecek yerleriyle de ilgi çekiyor. Köklü tarihe sahip bir şehir. Tarih yerleri kadar park ve alanlarıyla da meşhur. Bu parklardan biri de Afyon Masal Dünyası Parkı. Afyon Masal Dünyası Uydukent mahallesinde yer alıyor olsa da şehrin her mahallesine hitap ediyor. Seçim vaadleri arasında yer alan park projesi gerçekleştirilerek halkın hizmetine sunulmuştur.

Afyon Masal Park
Afyon Masal Park

Özenerek ve emekle yapılmış olan park halkında ilgi odağı durumunda. Aynı zamanda şehre ziyarete gelenlerinde uğrak noktalarından biri. Afyon şehrine ziyarete gelenlerin merakını ve ilgisini kazanıyor. Masal kahramanları özel olarak tasarlanmış olup titizlikle yapılmıştır. Bu sembolik heykeller sayesinde çocuklar birçok masal kahramanını tanıma şansı buluyorlar.

Afyon Masal Dünyası Parkı Hakkında
Afyon Masal Dünyası Parkı Hakkında

Afyon Masal Dünyası Parkı Hakkında

Park, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın projesidir. Park oldukça geniş bir alan üzerine kurulmuştur. 32 bin metrekare bir arazi üzerinde yer alıyor. Bu ziyaretçilere oldukça geniş bir alanda zaman geçirme fırsatı sunuyor. Afyon Masal Dünyası Parkı, çocukların masal kahramanlarını tanıması ve bu kahramanları tanıyanların unutmaması için tasarlanmıştır. Bununla beraber parkın içinde çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri için gereken alt yapıya sahip.

Masal Dünyası Parkı
Masal Dünyası Parkı

Büyük bir alan içinde yer alan park masal evleriyle de göz dolduruyor. Aynı zamanda parkurlar çocukların vazgeçilmezi. Alan içinde yer alan survivor ve macera parkurları beğeni topluyor. Çocuklar gibi yetişkinler de dolu dolu zaman geçirebilirler. Alan içinde yer alan yürüyüş parkurları mevcut. Bu da ziyaretçilerin rahatlıkla yürüyüş yapacakları bir alanda olmalarına imkan sağlıyor. Afyon Masal Dünyası Parkı Uydukent- Yeşilyurt Mahalesi’nde yer alıyor. Şehri ziyaret edenlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biri.

READ  Şuhut Gezilecek Yerler
Afyon Masal Dünyası Parkı
Afyon Masal Dünyası Parkı

Afyon Masal Dünyası Parkı Şelale

Parkın en dikkat çeken projelerinden biri. Şelale ve havuzdur. Parkın tam orta noktasında yer alan kaya kaldırılmamıştır. Bunun yerine kayanın doğallığı korunmuştur. Kayanın etrafına şelale ve havuz yapılmıştır. Böylece bu noktaya hem doğallık hem de estetik kazandırılmıştır. Ziyaretçilerin en sevdiği yerlerden biri. Aynı zamanda en çok fotoğraf çektirilen alandır.

"<yoastmark

Afyon Masal Dünyası Parkinda 21 Masal 105 Kahraman

Afyon Masal Dünyası Parkları, çocukların ve çocuklu ailelerin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Özellikle parkta bulunan masal kahramanların çocukların ilgi odağı Afyon Masal Dünyası Parkı, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Devlet Parkı’nda bulunan atölyede hazırlanmış ve monte edilmiştir. 21 masalın kahramanları çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de beğenisini kazanıyor.

"<yoastmark

Afyon Masal Parkının içinde masal kahramanlarının sembolik heykelleri bulunuyor. Bunların yanı sıra masal evleri de dikkat çekiyor. Belediye tarafından yapılmış olan bu kahramanlar çocuklara eğlenceli anlar yaşatıyor. Aynı zamanda çocukların eğlenirken öğrenmeleri açısından da büyük öneme sahip.

"<yoastmark

Afyon Masal Parkı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Afyon Masal Parkına dair en çok merak edilen husus parka giriş ücretleridir. Afyon Masal Parkına girmek için herhangi bir ücret ödenmez. Girişler ücretsizdir.

"<yoastmark

Afyon Masal Dünyası Parkina Özel Araçla Nasıl Gidilir?

Afyon Masal Dünyası ulaşım açısından oldukça kolay. Park, Afyon il merkezine çok yakın. Özel aracı olanlar şehir merkezinden hareket ederek 10 dakika gibi kısa bir sürede parka ulaşabilirler.

Afyon Masal Park Redkit
Afyon Masal Park Redkit

Afyon Masal Dünyası Parkina Toplu Taşıma ile Nasıl Gidilir?

Toplu araç kullanacak kişiler ise şehir merkezinden toplu taşıma araçlarına binebilirler. Afyon şehir merkezi Uydukent Mahallesinden kalkan otobüslere binilerek parka gidilebilir. Bununla beraber yine aynı noktada hareket eden dolmuşlar da tercih edilebilir.

READ  Sinanpaşa Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerler
Afyon Masal Dünyası Park
Afyon Masal Dünyası Park

 

Konumu ve Adresi :  Yeşilyurt, 03030 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar

 

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Sultandağı Gezilecek Yerler

Gezicini

Şuhut Gezilecek Yerler

Gezicini

Sinanpaşa Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerler

Gezicini

İscehisar Gezilecek Yerler

Gezicini

İhsaniye Gezilecek Yerler

Gezicini

Gazlıgöl Gezilecek Yerler

Gezicini

Frig Vadisi : Türkiye’nin Tarihi Kokan Turistik Yerlerinden

Gezicini

Dinar Gezilecek Yerler

Gezicini

Dazkırı Gezilecek Yerler

Gezicini

Yorum Yaz