Image default
Karatay

Konya Hayvanat Bahçesi Nerede Nasıl Gidilir ?

Konya Hayvanat Bahçesi, İç Anadolu Bölgesinin eşsiz tarihi ve doğal güzellikleriyle dolu olan şehridir. Mevlana şehri olarak da bilinen Konya‘da gezilip görülecek çok sayıda yer vardır. Bunlardan biri de Konya Hayvanat Bahçesidir. Çocuklara hayvan sevgisini aşılayacak, farklı hayvanları yakından tanıtacak bir yerdir. Hem Konya halkının hem de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir yerdir. Burası ayrıca Konya’nın ilk hayvanat bahçesi olma özelliğine de sahiptir. Karatay Hayvanat Bahçesi Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlar. İşte Konya hayvanat bahçesi genel özellikleri

Konya Hayvanat Bahçesi
Konya Hayvanat Bahçesi

Hayvanat Bahçesi Nerede?

Konya hayvanat bahçesi, Konya’nın Karatay ilçesinde yer alıyor. Akçeşme Mahallesindeki hayvanat bahçesi Konya ilinin de tek hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip. Eğer Konya merkezden gidecekseniz, önce 44-D saman pazarı otobüsüne binin, yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonrasında 39 durak gittikten sonra Akraba Sokakta inin, oradan 32-B veya 32-A eski garaj otobüsüne binin ve 4 durak yani 5 dakika sonra Uluyatır Sokakta inin. Buradan sonra yaklaşık 1i30 km yani 17 dakikalık bir yürüme mesafesi kalıyor. Bu yürüme sonrasında hayvanat bahçesine ulaşabilirsiniz.

Karatay Hayvanat Bahçesi
Karatay Hayvanat Bahçesi

Karatay Hayvanat Bahçesi İletişim Bilgileri

Hayvanat bahçesine gitmeden önce daha detaylı bilgi almak istiyorsanız iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

İletişim bilgileri;

  • Telefon numarası: 0332 350 13 13
  • Faks numarası: 0332 351 53 50

Telefonlara genelde cevap verirler, yol tarifi veya hangi günler kaça kadar açık olduğunu öğrenebilirsiniz.

Konya Hayvanat Bahçesi
Konya Hayvanat Bahçesi

Giriş Ücretleri

Konya Karatay hayvanat bahçesinin girişi ücretsizdir. Herkes tarafından ziyaret edilebilir. Bu oldukça güzel ve ilgi çekici bir şeydir, çünkü genelde İstanbul, Ankara gibi yerlerde hep girişler ücretlidir. Ücretsiz olmasının tek olumsuz yanı özellikle hafta sonları çok kalabalık olmasıdır.

READ  Karatay Gezilecek Yerler
Fil Hayvanat Bahçesi
Fil Hayvanat Bahçesi

Çalışma Saatleri

Konya hayvanat bahçesinin belirli bir çalışma saati yoktur. Giriş ve çıkış saati bulunmamaktadır. Burasını aslında şehir parkı olarak düşünebilirsiniz. İstediğiniz saatte, haftanın her günü gelebilir, yürüyüş yaparken hayvanları ziyaret edebilirsiniz.

Hayvanların Bakımları ve Beslenmeleri

Konya hayvanat bahçesi 2005 yılında açılmıştır ve o zamandan beri kendini sürekli geliştirmektedir. Sürekli yeni hayvan türleri de dahil olmaktadır ve şuan 80 tür, 500 üzerinde hayvan olduğu bilinmektedir. Hayvanların bakımlarına çok dikkat edilmektedir.

Hayvanat Bahçesi Ördek Havuzu
Hayvanat Bahçesi Ördek Havuzu

Beslenmeleri, temizlikleri ve sağlıkları her şeyden önce gelmektedir. Hayvanat bahçesi oldukça temiz tutulmaktadır ve ziyaretçiler bu konuda sık sık uyarılmaktadır. Hayvanlardan görevli olan kişiler kafeslerin temizliğini ve hayvanların bakımlarını düzenli olarak yapmaktadır. Her 8 çalışanın da oldukça özverili olduğunu söyleyebiliriz. Hayvanat bahçesinde yırtıcı hayvanlardan aslan ve kaplan da bulunmaktadır.

konya karatay hayvanat bahçesi
konya karatay hayvanat bahçesi

Bu hayvanlar her gün 350 kg civarında et tüketmektedir. Ahırlarda ölen hayvanların etleri de verilmektedir. Onun dışında yırtıcı hayvanlarda günlük 4 kg et tüketmektedir. Yılanlar ölmüş hayvanların etleri ile beslenmezler, onlara kuş, güvercin, sülün ve laboratuvar fareleri verilir. Konya’da bir diğer Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaret edebilirsiniz.

Hayvanların besinleri hayvanat bahçesi yönetimi tarafından satın alınır veya marketlerin atık ürünleri kullanılır. Hayvanlar beslenmeyle alakalı problemler yaşarlarsa, fazla kilo alırlarsa hemen veteriner hekimler devreye girer ve diyet uygulanır.

Ördek Havuzu
Ördek Havuzu

Hangi Hayvanlar Var?

Yırtıcı hayvanlar dışında papağan gibi her çeşit kuş türü de bulunmaktadır. Papağanlar solucan ve un kurdu gibi canlılarla beslenir. En çok aslan ve Sibirya kaplanı ilgi görmektedir. Hayvanlar kendi doğal yaşamlarından uzak kalmasın diye kafeslerinde ısıtma ve soğutma sistemleri kullanılır. Örneğin aslanlar Afrika’da yaşadıkları için kışın onlara sıkıntı olabilir, bu yüzden kışın kafesleri ısıtılır. Sibirya kaplanlarında ise yaz kış soğutma uygulanır. Hayvanlar uzman veterinerler tarafından da düzenli olarak kontrol edilmektedir. C, A, B ve E vitamin takviyeleri verilmektedir.

READ  Konya Şelaleleri

 

Karatay’a Geldiğinizde Alternatif Yapılacak Şeyler

 

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Şems Tebrizi Türbesi Ve Nasreddin Hoca Arkeoloji Etnografya Müzesi

Gezicini

Selimiye Camii (Sultan Selim Camii) Özellikleri, Mimarı

Gezicini

Panorama Müzesi Konya’da Bir Müze

Gezicini

Olimpiyat Parkı : Konya

Gezicini

Mevlana Müzesi – Giriş Saatleri? Ücreti Ne Kadar?

Gezicini

Mevlana Kültür Merkezi : Özellikleri, Etkinlikleri

Gezicini

Konya’nın Tarihi Yerleri

Gezicini

Konya’da Ne Yemeli Neleri Meşhur?

Gezicini

Konya Şelaleleri

Gezicini

Yorum Yaz