Başlıklar
Kadınhanı Gezilecek Yerler | Kadınhanı Nerede? Nasıl Gidilir? Konya Kadınhanı Konya ilinin en çok bilinen ilçelerinden olan Kadınhanı geçmiş kuşaklardan günümüze kadar, tarih sayfalarında önemli ölçüde yer almıştır. Kadınhanı’nın tarihsel süreçteki eski ismi Saideli’dir. Selçuklu zamanından Osmanlı devleti zamanlarına kadar pek çok
Türk devletine şahit olan bu özel ilçenin ismi bu günkü adına 1982 senesinde kavuşmuştur. İsmini yapılan bir handan almaktadır. Raziye isimli bir hatunun taştan yaptırtmış olduğu bir handan ismini alan Kadınhanı, ismini böylelikle taştan bir handan almıştır.
Raziye Hatun Kimdir?
Selçuklu döneminin önemli hanımlarından olan Raziye Devlet Hatun, Muzafferüddin Mahmut Bey’in kızıdır. Çeşitli güvenilir kaynaklarda ismine hitap şekli “Devlet Hatun”dur. Konya ilinin önemli ve kritik ilçelerinden olan Kadınhanı’nın ismini almasını sağlayan kişidir. Kadınhanı Gezilecek Yerler | Kadınhanı Nerede? Nasıl Gidilir? Raziye hatun’un geçmiş dönemlerde taştan yaptırtmış olduğu hanın ismi zamanla bu ilçeye verilmiş, ilçenin eski ismi olan Saide ismi yerine yeni ismi olan Kadınhanı ismi kullanılmıştır.
Kadınhanı Gezilecek Yerler
Kadınhanı ilçesinde pek çok gezilecek yer olmakla birlikte, tarihi dokusu, geçmişin izleri ve doğal güzellikleri ile ilçe kendisine hayran bırakmaktadır. Kadınhanı gezilecek yerler ise şu şekildedir:
-
Raziye Hatun Kervansarayı (Taşhan)
Geçmişin tarihinde önemli bir rol üstlenen bu kervansaray günümüzde halen halka açık olarak hizmet vermektedir. Sizler de tarih tutkunu iseniz kesinlikle bu özel kervansarayı ziyaret etmeli, Taşhan’ın içerisinde tarihte kısa bir yolculuk yapmalısınız. Kadınhanı ilçesi bilinen üzere ismini özel olarak yaptırılan bu handan almaktadır. Kadınhanı Nerede? Nasıl Gidilir? İlçenin ismini aldığı Taşhan ziyaret ederek, tarihin tozlu sayfaları arasında gezinmeye ne dersiniz? Eşsiz görünüşü, tarihi dokusu ve özel misafirleri ile sizler de bu kervansaraydan çıkmak istemeyeceksiniz.
-
İbrahim Paşa Camii
1721 senesinde özel olarak Kadınhanı ilçesine yaptırtılan bu cami görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. İbrahim Paşa tarafından yaptırılan bu cami geçmiş süreçten günümüze kadar halen ibadete açık olarak hizmet sunmaktadır. Kadınhanı Nerede? Nasıl Gidilir? Sizler de hem bu tarihi dokuyu hissetmek hem de ibadet etmek maksadıyla İbrahim Paşa Camii’yi ziyaret edebilirsiniz.
Kadınhanı Konum Bilgisi
Konum bakımından Kadınhanı ilçesi Konya iline 58 kilo metre uzaklıktadır. Konyanın ilçeleri arasında en çok bilinen ve görülmeye değer olan bu ilçenin konumsal bakımdan kuzey ve güney kesimlerinde dağlar yer almaktadır. Kadınhanı Gezilecek Yerler | Kadınhanı Nerede? Nasıl Gidilir? Orta hat incelendiğinde ise ova yapısı dikkat çekmekte, taban taşlarında karasal taş ve kireç taşlarına rastlanılmaktadır.
Kadınhanı Akarsuları
Konya Şelaleleri Türkiye açısından oldukça değerli bir ilçe olan Kadınhanı içeriğinde pek çok akarsuya ev sahipliği yapmaktadır. Konya akarsuları arasında fazlaca sayıya sahip olan Kadınhanı’nın akarsu isimlerinden bir kaçı ise şöyledir: Kestel deresi, Çaldere suyu, Bostanlık deresi, Çubuk deresi ve daha fazlası ile Kadınhanı güzelliğini gözler önüne sermektedir. Dilerseniz tarihi dokusu dilerseniz de doğal güzellikleriyle bu ilçede bir gezintiye çıkabilir, yeni keşiflere yelken açabilirsiniz. Doğal ve tarihi dokusuyla sizler de bu ilçeden oldukça etkileneceksiniz.
Kadınhanı Çevresindeki Gezilecek Yerler
- Konya’da Ne Yemeli Neleri Meşhur?
- Karatay Gezilecek Yerler
- Konya Festivalleri
- Konya Gece Hayatı
- Karapınar Gezilecek Yerler
- Kadınhanı Nerede? Nasıl Gidilir?
- Konya Şelaleleri
2 Yorumlar
konya ilini 98 km uzaklıkta olan bu Kadınhanı ilçesi kesinlikle gidip görmeniz gereken bir yer ailemle gittiğimizde ovaların ve dağların yapısı bizi hayran bıraktı kesinlikle görülmesi gereken tarihi yerlerden birisi biz çubuk deresine gittik ve çok sevdik şiddetle tavsiye ediyorum akarsuları çok güzel..:)
konya ilini 98 km uzaklıkta olan bu Kadınhanı ilçesi kesinlikle gidip görmeniz gereken bir yer ailemle gittiğimizde ovaların ve dağların yapısı bizi hayran bıraktı kesinlikle görülmesi gereken tarihi yerlerden birisi biz çubuk deresine gittik ve çok sevdik şiddetle tavsiye ediyorum akarsuları çok güzel özellikle ailenizle, arkadaşlarınızla yeni yerler görmek isterseniz tercih edebilirsiniz