Başlıklar
Korgan Gezilecek Yerler
Korgan, Ordu ile ortalama olarak uzaklık 67 km olarak biliniyor. Korgan, Fatsa arası uzaklık ise ortalama 36 km’dir. Korgan ilçesi özellikle her daim doğal güzelliğe sahip bir yerdir. Korgan ilçesi en çok güzel yaylaları ile ön plana çıkıyor. Korgan gezilecek yerler arasında doğal güzelliklerin yanında tarihi yapılar da bulunuyor. MÖ 12’nci yüzyılda burada yer almakta olan demir madeni işletildiği biliniyor. Çünkü Tatarcık köyü sınırları dahilinde bulunan ve halen de yine bulunmaya devam eden Maden Ormanı ismi ile bilinen yerde ve yine Korgan’ın özellikle de yaylalarında ve akabinde Yalman civarında demir cürufları her daim izleri görülür.
1928 senesinde Korgan Fatsa ilçesine bağlı olan bir bucaktır. 1958 senesinde Belediyelik olmuş, 1960 senesinde ise ilçe olmuştur. Yöreye verilmiş olan Korgan isminin nedeni olarak yalnızca, buraya ilk gelmiş olan Türklerin Horasan bölgesinde Korgan ismi verilen bir yerden geldikleri ve buna istinaden özellikle Korgan ismini verdikleri düşünülüyor.
İlçe, Canik dağları dahilinde, 760 metre rakımda kurulu oluyor. Yeşillikler içinde özellikle bir tepe yerleşimidir. Denizden uzaklık ortalama 37 km’dir. Yörede her daim ılıman iklim hakimdir ve buna bağlı şekilde kışları ılık ve yazları oldukça serin geçer. Aynı zamanda her mevsim çok yağışlıdır. Yörede yaşayan kişilerin başlıca geçim kaynağı ise her daim fındık tarımıdır.
Korgan Hicret Kuba Mescidi
Yeşilalan Mahallesinde yer aşıyor. İslam tarihinin ilk mescidinin adının verilmiş olması önemlidir. Taş ve ahşap malzeme ile beraber kullanılarak yapılmıştır. İki katlı bir mescittir. Birinci kat, tümüyle ahşaptan durumdadır. Giriş: kuzey cephede yer almakta olan çift kanatlı ahşap kapıdan sağlanıyor. Girişin batısında yer alan merdivenden ikinci kata çıkılıyor. Üst kat, diğer camilerden ayrı olarak bağımsız şekilde düzenlenmiştir. Üst katı dışında kısmında iki ahşap dikme taşı konumdadır. Zemin döşemesi tümüyle ahşaptır. Minber, vaaz kürsüsü ve akabinde minare yoktur.
Korgan Budak Camii
Çiftlik Beldesi temelde Merkez Mahallesindedir. Ahşap malzeme kullanılıp bitirilmiş ve yapılmıştır. Üst üste yerleştirilmiş olan taşlar üzerinde yükselir. Çivisiz şekilde kurtboğazı tekniğiyle yapılmıştır. Yazılı olan kaynaklara göre 1885 senesi yapımıdır.
Korgan İteniçi Mesire Alanı
İlçe merkezine ortalama 25 km uzaklıkta olan mesire alanı İteniçi mevkiindedir. Korgan ilçe merkezine ise ortalama 25 km uzaklıkta yer alıyor. İteniçi mevkiinde yer almakta olan gürgen ağaçları ile kaplı olarak güzel bir mesire yeridir. Burada hem yaz hem de kış soğuk akan doğal bir su kaynağı bulunuyor. Burada mesire alanları bulunuyor.
İlçenin en sık şekilde tercih edilen mesire yeridir. Mesire alanı, gürgen altında oldukça güzel bir ortamı her daim yaratır. Bulunduğu yerin yüksekliği ortalama 1470 metredir. Piknik alanı yanında olan bölgedeki su, yaz-kış aynı soğukluktadır. Piknik alanında keyifli vakit için oturma gurupları bulunuyor.
Korgan Yaylası
İlçe merkezine ortalama 25 km uzaklıktadır. Tepealan Mahallesi içinde, Korgan Tepesi, Tuzla Tepesi, Fındık Tepesi arasında, Korgan ile beraber Niksar ilçelerini birbirine bağlayan yol kısmında üzerinde kurulmuştur. Niksar da yakındır. Yaylanın rakımı ortalama 1700 metredir. Yaylada güzel bir göl bulunuyor. Aynı zamanda yayla mevsimi başladığı andan sonra, bitinceye kadar obada her hafta Çarşamba Pazar kurulur. Pazar günleri hareketli geçer. Çünkü yayla Niksar ve akabinde Korgan ilçelerinin ortasında bulunduğundan, her iki ilçenin bir ticaret merkezi konumundadır.
Yaylanın soğuk suları her daim çok lezzetli eti ilgi çeker. Her sene Temmuz ayı içinde, geleneksel Yayla Şenlikleri yapılır. Korgan tarafından düzenlenen şenliklerin adı Orman Gülü Şenlikleri’dir. Şenliklerde: güreşler, futbol turnuvası, folklor gösterileri, havai gösterileri ve konserler bulunuyor. Korgan ilçesine ortalama 25 km mesafede olan Korgan Yaylasının görülmeye her daim değer obaları mevcuttur. Her sene temmuz ayı içinde yayla şenlikleri sürekli yapılmaktadır.
Korgan YaylalarıYaylaya ulaşım düzgün stabilize sağlanmaktadır. Korgan ilçesinin başlı yaylaları; Armutalan yaylası, Çobantepe obası, Göltepesi obası, Kürtünlü obası, Düzdağ obası, Turnalık yaylası, Taşkesik obası, Tepealan obası olarak sıralanıyor.
Korgan Güllük Kanyonu
Güllük şelalesinin yerden başlayan kanyon, 40 metreyi bulan taşlarla çevrilidir. Çok derin bir bulunmaktadır. Kanyon bitim 3 metrelik başka şelale vardır. Evet zor bir kanyon, girmesi önerilir.
Ordu’da Keşfedilecek Yerler Listesi
- Karadeniz’in Vazgeçilmez Gezilecek Yerleri!
- Karadeniz Festivalleri
- Kumru Gezilecek Yerler
- Ordu Gezilecek Yerler
- Gölköy Gezilecek Yerler
- Ünye Gezilecek Yerler
- Ulubey Gezilecek Yerler
- Ordu Boztepe
- Karadeniz’in En Güzel Görülecek Yaylaları
- Fatsa Gezilecek Yerler