Image default
Ermenek Karaman

Ermenek Maraspoli Mağarası

Ermenek Maraspoli Mağarası, Karaman ilinin gezilecek eşsiz yerlerinden olan Maraspoli Mağarası, şehirin geleceği için oldukça önemli bir miras. Dünyanın 3. Büyük mağarası özelliğinde olan Maraspoli Mağarası, yılda birçok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçilerin geldiği yer olarak biliniyor. Bu mağara Ermenek ilçesinin elektriğinin büyük bir kısmını ve suyunu karşılıyor. Karaman’ın Ermenek ilçesinde yer alan Maraspoli Mağarası, bölgenin kuzeyinde yer alan kaya bloklarının altındaki suların kireçli kayaları oyması ile meydana gelmektedir. Görünümü oldukça güzel olan bu mağaraya iki yönden giriş vardır. Ancak şimdilik yalnızca 1 girişi kullanılmaktadır ve yılın her mevsiminde ziyaret edilmektedir. Doğal güzelliği ile hayranlık duyacağınız bu mağarayı görmek için ise Ermenek ilçesinden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ermenek Maraspoli Mağarası
Ermenek Maraspoli Mağarası

Maraspoli Mağarası Konum Bilgisi

Karaman ilinde gezip, görülecek oldukça güzel yerler ve tarihi yapıtlar bulunmaktadır. Karaman Gezilecek Yerler Arasında Maraspoli Mağarası da bu güzelliklerden biridir ve Karaman ilinde kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır. Ermenek Karaman’ın tarihine ışık olan bu mağara dünyanın 3. Büyük mağarasıdır ve buraya 2 yerden giriş vardır.  Maraspoli Mağarasını görmek için ise Karaman’ın Ermenek ilçesinden ulaşım sağlamanız gerekir.

Maraspoli Mağarası
Maraspoli Mağarası

Ülkemizdeki mağaralar arasında mutlaka görmeniz gereken doğal güzelliklerden olan Maraspoli Mağarası, gizemi, görüntüsü ve daha birçok özelliği ile ilgi çekiyor. Karaman ilinde iken kesinlikle görmeniz gereken bu mağara şelale gibi içinden çıkan suları ile de ilgi çekiyor. Karaman’da yer alan gezilecek muazzam bölgeler arasında olan Maraspoli Mağarası, aynı zamanda dünyanın en büyük yeraltı suları kaynağını taşımaktadır.

Maraspoli Mağarası Karaman

Karaman, ülkemizde yer alan önemli şehirlerden biridir ve çok sayıda doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Ermenek Mağaraları arasında Maraspoli Mağarası da bu güzellikler arasındadır ve içinden şelale gibi akan suları ile göz alıcıdır. İlk çağlarda mesken, sığınak ve zindan olarak kullanılan bu mağara, 40 x 45 cm genişliğindedir. Açık degilse bile belediye görevlisini bulunca rica edince açıyorlar.

READ  Ermenek Firan Kalesi
Ermenek Mağaraları
Ermenek Mağaraları

Ünlü mağaralar arasında olan Maraspoli Mağarası, dünyanın en büyük 3. Mağarasıdır ve Karaman ilinde yer almaktadır. Rehbersiz ve ışıksız girişi imkansız olan bu mağara, Karaman mağaraları içerisinde en önemlisidir. Çeşitli yönlere yol olan Maraspoli Mağarasına giriş ise 8-10 ayaklık basit ve dar bir merdiven ile kolaylıkla inilir. Burada ise muazzam görüntüsü ile yeraltı nehri bulunmaktadır.

 

Ermenek’te Diğer Gezilecek Yerler

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Zeyve Pazarı Nerede ? Nasıl Gidilir ?

Gezicini

Sarıveliler Gezilecek Yerler

Gezicini

Nadire Kanyonu

Gezicini

Kazımkarabekir Gezilecek Yerler

Gezicini

Karaman Taşkale Tahıl Ambarları

Gezicini

Karaman Kalesi

Gezicini

Karaman İncesu Mağarası

Gezicini

Karaman Gezilecek Yerler | Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler!

Gezicini

Ermenek Tol Medresesi

Gezicini

Yorum Yaz