Image default
Balçova İzmir

Balçova Gezilecek Yerler

 

Balçova Gezilecek Yerler Ege bölgesinin en gelişmiş ve turistik şehirlerinden biri olan İzmir, ilçeleri ve gezilecek yerleri ile her zaman ön plandadır. Yer aldığı ilçeler ile bir başka olan İzmir’de keşfedilecek farklı birçok doğal güzellik ve mekanlar bulunmaktadır. Bu yerleri barındıran ilçelerden biri de Balçova bölgesidir. Şehir merkezine yaklaşık 11 km uzaklıkta yer alan bu ilçeyi İzmir ilinde iken mutlaka gezmelisiniz.

Balçova
Balçova

İnciraltı park, sahil ve orman alanlarının yer kapladığı bir ilçe olan  Balçova harika bir yerdir. Termal tesisler konusunda da 1 numara olan Balçova ayrıcalıklı bir bölge olmakla beraber burada yapılacak farklı etkinlikler de bulunuyor. İzmir’in gelişmiş ilçelerinden biri olan Balçova, öğrenci nüfusunun da giderek artması ile oldukça kalabalık bir bölge haline gelmiştir. Tesislerin bulunduğu bu yere yerli ziyaretçiler ile birlikte yabancı turistlerin de uğrak noktası olan bu bölgeyi, gezilecek yerler listenize ekleyebilir, burada keyif dolu bir haftasonu tatil geçirebilirsiniz.

balçova teleferik manzarası
balçova teleferik manzarası

Balçova Teleferik Heyecanı

İzmir Teleferik İnciraltı bölgesi ve daha birçok yeri kaplayan bir ilçe olan  Balçova Gezilecek Yerler, İzmir ilinde yer almaktadır ve kent merkezine uzaklık 8 km’dir . Otobüs seferlerinin düzenlendiği bu bölgeye ayrıca teleferik heyecanını yaşayarak da gelebilirsiniz. İzmir ilinin bu muhteşem ilçesinin harika manzarasını havadan seyretmek istiyorsanız, teleferiklere binebilirsiniz. Farklı yerlere de ulaşım sağlayabileceğiniz teleferikler ile alışveriş ve park alanları bölgelerine de gelebilirsiniz.

izmir teleferik
izmir teleferik

Balçova, İzmir ilinin en fazla ziyaretçi gelen bölgesidir ve burada gezilecek yerler hayran kalacağınız harika bölgelerdir. Müthiş bir doğal güzelliğe sahip bu yerde kendinizi cennette zannedeceksiniz. Balçova Gezilecek Yerler arasında Teleferik ile de kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Balçova ilçesine eğlenceli bir şekilde etrafı kuş bakışı açısından seyredip, varabilirsiniz.

READ  İzmir Teleferik
Balçova Aquapark
Balçova Aquapark

Balçova Su Oyun Parkı (Balçova Termal Aquacity Aquapark)

İzmir ilinin muhteşem yerlerinden biri olan Balçova, doğa yürüyüşünün, sporların ve farklı etkinliklerin yapıldığı harika bir bölgedir. Balçova İzmir bölgesinde gezilecek yerlerde yaptığınız turlardan sonra eğlence merkezlerinde yapılan etkinliklerde eğlenebilir, su oyun parklarında vakit geçirebilirsiniz. Balçova görülecek yerler Balçova Termal Aquacity Aquapark Su oyun parkları, Balçova ilçesinde en fazla eğlencenin yaşandığı yerlerden biridir.

Balçova Su Oyun Parkı (Balçova Termal Aquacity Aquapark)
Balçova Su Oyun Parkı (Balçova Termal Aquacity Aquapark)

Su oyun parkları, Balçova ilçesinde gezenlerin mutlaka geldikleri eğlence yerlerinden biridir. Bölgede bulunan Agua parkta yaşayabileceğiniz bu eğlencede su kaydıraklarında heyecanla atlayışlar yapabilirsiniz. Keyifli ve eğlenceli vakitlerin geçirildiği bölgelerden olan bu  park, Balçova ilçesinde yer alıyor. Balçova gidilmesi gereken yerler Gezinizde rahat bir havuz keyfi yaşamak için bölgedeki bu parka gelip, saatlerce eğlenebilirsiniz.

Balçova Orman İçi Piknik Alanı
Balçova Orman İçi Piknik Alanı

Orman İçi Piknik Alanı

Balçova, İzmir’in gelişmiş ilçelerinden biridir ve burada İnciraltı bölgesi ile birlikte ziyaret edilmesi gereken birçok yer vardır. Orman belediyesinden devr alındıktan sonra ilçe belediyesi tarafından düzenlenen bu bölgede piknik alanı kurulmuştur. Çocuk parkının ve mangal içinde ayrılmış alanın bulunduğu bölgede keyifli saatler geçirip, burada orman gezintisine de çıkabilirsiniz. Kafeterya, wc ve seyir terasının da bulunduğu bu bölge, teleferik tesisinin altında yer alıyor.

Balçova Manastır
Balçova Manastır

Balçova Manastırı Halkapınar Çeşmesi 

Balçova İzmir  bölgesinde gezebileceğiniz  harika güzellikte yerler bulunuyor. Balçova Manastırı Halkapınar Çeşmesi de bu yerlerden biridir ve burada gezmenin ayrıcalığı bir başkadır. Farklı bitki türlerine rastlayacağınız bir yer olan Balçova manastırı Halkapınar Çeşmesi bölgesi güzergahında keşfedebileceğiniz farklı birçok doğal güzellik bulunuyor.

Balçova Manastırı Halkapınar Çeşmesi 
Balçova Manastırı Halkapınar Çeşmesi

Behzat tepesi, Balçova Cengiz saran baraj gölü, çam ormanları ve doğal şifalı bitkileri görebileceğiniz bu  güzergahtaki gezinizde teleferikleri de kullanabilirsiniz. Yürüyerek 5-6 saat kadar sürecek bu güzergahtaki her yerde mola verip, dinlenebilir ve restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

READ  Karşıyaka Kafeleri : Karşıyaka'daki En İyi Kafeler
Balçova Agora AVM
Balçova Agora AVM

Agora Alışveriş Merkezini Gezin!

Gezi hayatının aktif olduğu kadar alışverişinde daim olduğu İzmir Balçova bölgesinde alışveriş heyecanlı bir aktivitedir. Bölgede bulunan Agora alışveriş merkezi, Balçova ilçesinde en fazla ilgi duyulan alışveriş merkezlerinden en öndedir. Bölgede çok fazla ziyaretçinin geldiği Agora alışveriş merkezinde gündelik bir alışveriş yapabilir, buradaki aktivite ve etkinliklere de katılarak, Balçova gezinizi daha eğlenceli bir hâle getirebilirsiniz.

Balçova Agora Alışveriş Merkezi
Balçova Agora Alışveriş Merkezi

Restoran, Cafe, çocuk parkı alanları, marka giyim merkezlerinin bulunduğu Agora alışveriş merkezinde keyifli saatler geçirebilirsiniz. Sinema keyfinizi de yapabileceğiniz Agora alışveriş merkezinde eğlence alanlarında eğlenebilir, aradığınız herşeyi burada bulabilirsiniz.

Agamemnon Kaplıcaları
Agamemnon Kaplıcaları

Balçova Agamemnon Kaplıcaları

İzmir, Ege bölgesinin en fazla turist ağırlayan şehirlerindendir ve burada gezilecek, görülecek birçok farklı yer bulunmaktadır. Balçova da İzmir ilinde gezilecek en güzel yerlerden biridir ve oldukça turistik mekanlara sahiptir. Balçova’da gezilecek yerler denilince akla gelen Agamemnon Kaplıcaları gibi birçok yer vardır. Bununla beraber bu yerde görebileceğiniz olağanüstü doğal güzellikler de bulunmaktadır. Doğal güzelliklerden kaynağı gelen bu yerlerden biri de Agamemnon Kaplıcalarıdır.

Balçova Agamemnon Kaplıcaları
Balçova Agamemnon Kaplıcaları

 

2500 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan Agamennon Kaplıcaları, antik dönemlerden beri şifa amacıyla kullanılıyor. Birçok termal tesislere sahip Agamennon kaplıcaları, ülkemizin en temiz sularına sahiptir. 63 dereceyi bulan bu suda çamur banyosu kısmı ve içme suyunun aktığı bölümler de bulunuyor. Ağır romatizma, solunum hastalıkları gibi rahatsızlıklarınız var ise Agamennon kaplıcalarının termal tesislerindeki sularda şifayı bulabilirsiniz.

İnciraltı
İnciraltı

Balçova – İnciraltı

İnciraltı Balçova ilçesinin gezilecek yerleri arasında olan İnciraltı, kent ormanı ve deniz müzesi ile farklı bir yerdir. Balçova ‘da iken kesinlikle gezmeniz gereken bu yerde İnciraltı Deniz Müzesini ziyaret etmeli ve buradaki denizcilik ile ilgili her şeyi incelemelisiniz. Geçmişten bugüne denizcilik hakkında herşeyi öğrenebileceğiniz bu müzede gezmek, Balçova ‘da ki en eğlenceli gezi etkinliklerinden biridir.

inciraltı
inciraltı

İnciraltı, Balçova’da yer almaktadır ve bu bölgede de gezilecek birçok uğrak nokta vardır. Bu uğrak yerlerden biri de Kent ormanıdır ve burada farklı etkinlikler yapılmaktadır. Dilerseniz orman yürüyüşü yapabileceğiniz, dilerseniz, piknik yapacağınız bu orman harika bir yerdir. Kamp alanlarının da yer aldığı bu ormanda ayrıca mangal için ayrı bölge ve çocuk parkları da bulunuyor.

READ  İzmir Tarihi Asansör - Zengin Tarihi Yapıt

Balçova Resimleri

 

BalçovaBalçova Gezilecek YerlerOrman İçi Piknik AlanıBalçova Termal Aquacity Aquapark12Balçova Termal Aquacity Aquapark1Balçova Termal Aquacity AquaparkBalçova Manastır12Balçova Manastır2Balçova Manastır1Balçova ManastırBalçova Manastır Kamp AlanıBalcovaOrman İçi Piknik Alanıbalcovaaquapark1balcovaaquaparkBalcova Orman İçi Piknik Alanıaquapark1aquaparkAgora2AgoraAgora1Agamemnon KaplıcalarıAgamemnon Kaplıcaları1balçova teleferik manzarasıizmir balçovadaki teleferikizmir balçova teleferik 1Balçova İnciraltı Kent Ormanı İzmirİnciraltı Kent Ormanı İzmir Balçovateleferik balçovaizmir balçova teleferikinciralti33inciralti56inciralti334

Balçova Çevresindeki Gezilecek Yerler

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Urla Gezilecek Güzel Yerler Var!

Gezicini

Torbalı Gezilecek Yerler

Gezicini

Tire Gezilecek Yerler – Tire`ye Doyamazsın

Gezicini

Sığacık Gezilecek Yerler : Ruhunuzu Açacak Gezi Planı

Gezicini

Şirince Gezilecek Yerler | Ege Bölgesinin En Önemli Ziyaret Yerlerinden

Gezicini

Selçuk Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerler Listesi !

Gezicini

Seferihisar Gezilecek Yerler | Muhteşem Yerler Listesi !

Gezicini

Özdere Gezilecek Yerler

Gezicini

Ödemiş Gezilecek Yerler | En İyi Yerler Listesi

Gezicini

3 Yorumlar

Aras 5 Ekim 2019 at 13:46

Balçovaya gelirseniz özellikle Balçova termal oteli herkes bilir izmirin ünlü yerlerindendir. Yazın gelirseniz burada aquapark gibi yerlere gidebilirsiniz teleferik özellikle sonunda açıldı oraya uğrayabilirsiniz. Vede özellikle inciraltı sahiline uğrayın izmirin en çok gezilecek yerleri olan yerlerinden biriside balçovadır. Yemek için ise Köfteci Yusuf Selway’a mutlaka uğrayın izmirlinin uğrak yeridir burası vede fiyatlar çok uygundur.

Cevapla
Seda Demir 7 Ekim 2019 at 00:22

Balçovanın sakarya caddesinde bulunan Gökhan kuaförde olan estetisyen gül demir Balçova çevresinde olan bayanlara şiddetle tavsiye edebilirim güler yüzü ve deneyimiyle birlikte sir cilt bakimi zayıflama…

Cevapla
Semih 7 Ekim 2019 at 00:23

Teleferik eskisi kadar Balçovada popüler olmasada, doğası ve sakin ortamıyla birlikte bence izmir’in en huzurlu ilçelerinden birisi

Cevapla

Yorum Yaz