Image default
İstanbul

Bağcılar Gezilecek Yerler | En Önemli Yerler!

Bağcılar Gezilecek Yerler

Bağcılar
Bağcılar

İstanbul iline bağlı olan Bağcılar ilçesi, kalabalık nüfusu ile göç edilen yerlerden biridir. Avrupa yakasında yer alan bu ilçe, modernleşen bölge özelliğine sahiptir ve burada gezilecek oldukça güzel yerler bulunmaktadır. Bağcılar gezilecek yerler arasında olan bu güzel ilçede parklar,  müzeler ve doğal güzelliklerle çevrili alanlar vardır. Şehir merkezine uzak mesafede olan bu ilçede bilgi evleri ve kültür merkezleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda AVM ve yaşam merkezleri de yapılan bu ilçede alışveriş yapacağınız mekânlarda mevcuttur. Gezilecek oldukça güzel yerlere sahip bu ilçede görülmesi gereken ilk yer kestane bahçeleridir. Bu bahçe 11 bin metrekare üzerine kuruludur ve son derece muazzam bir görüntüye sahiptir.

Bağcılar Gezilecek Yerler
Bağcılar Gezilecek Yerler

Bağcılar, şehrin uzak noktasında yer alan ilçelerimizden biridir ve nüfusu her geçen yıl daha da artmaktadır. Gezilecek yerleri de olan bu ilçede yeşil alanlar, Avm ve müzeler vardır. Bu yerlerden biri de Kestane bahçesidir ve oldukça güzel bir atmosfere sahiptir. Ayrıca piknik ve çocuk oyun alanları da olan bu bölgede hafta sonu vakit geçirmek oldukça huzurludur. 200’e yakın kestane ağacı da  olan bu bahçede keşif yapma keyfini de yaşayabilirsiniz.

Bağcılar Gezilecek Yerler
Bağcılar Gezilecek Yerler

Nostalji Bahçeleri

Bağcılar, İstanbul il merkezine uzak mesafede yer alan bir ilçedir ve nüfusu oldukça fazladır. Modernleşen bir ilçe olan Bağcılar’da ayrıca gezilecek yerlerde bulunmaktadır. Bu yerlerin başında, parklar, bahçeler, Avm’ler ve müzeler gelmektedir. Son derece muazzam olan bu yerlerde vakit geçirmek ise son derece keyiflidir. Bağcılar’da gezilmesi gereken bu yerlerden biri de Nostalji Bahçeleri olarak bilinmektedir ve oldukça güzel bir bölgedir. Üzüm bağlarının çok olması nedeniyle adını buradan alan Bağcılar’da sizde mutlaka bu bahçeleri gezmelisiniz.

READ  Galata Kulesi Hakkında Her Şey!
Nostalji Bahçeleri
Nostalji Bahçeleri

Bağcılar Çocuk Trafik Eğitim Pisti ve Parkı

İstanbul ilinin en fazla nüfusuna sahip ilçelerinden olan Bağcılar, gezilecek yerleriyle de muazzam bir bölgedir. İlgi çekici yerlere sahip bu ilçede ilk olarak gelinmesi gereken bölgeler doğal güzellikleriyle bilinen bahçelerdir. Bununla birlikte ilçede sonradan inşa edilmiş mekânlar ve modern yerlerde mevcuttur. Bağcılar Çocuk Trafik Eğitim Pisti ve Parkı bu mekânlardan biridir ve 12.953 metrekarelik alana sahiptir. Parkın içinde akülü araç garajı, trafik eğitim binası, benzin ve tren istasyonu bulunmaktadır. Özellikle çocuklar için muhteşem bir yer olan bu mekânda trafiğe ait bilgilerde verilmektedir. Eğitim pistinde verilen bu bilgilerle de çocuklar kendini trafik konusunda geliştirmektedir.

Bağcılar Çocuk Trafik Eğitin Parkı
Bağcılar Çocuk Trafik Eğitin Parkı

8D Sinema ve Planetaryum

Bağcılar, İstanbul ilinin en kalabalık ilçeleri arasında yer almaktadır ve buraya göç her geçen yıl daha da artmaktadır. Gezilecek güzel yerleri de olan bu ilçede doğal bölgeler ve tarihi mekânlar bulunmaktadır. Bununla birlikte bilgi evleri ve kültür merkezleri de olan ilçede vakit geçirmek oldukça keyiflidir. İlçede gelinmesi gereken bu mekânlardan biri ise 8 D Sinema ve Planetaryum bilim merkezidir. Çocuklara Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bilimlerini görerek ve uygulayarak yapma imkânı sunan bilim merkezi oldukça yararlı bilgiler öğretmektedir. Bu konuda en faydalı hizmetin sağlandığı bilim merkezinde 70’e yakın deney istasyonu ve atölyeler mevcuttur. Konum ve Resimler Ayrıca toprak ve bitkileri yakından tanıyabilmek için botanik bahçelerde olan bilim merkezi çocuklara faydalı bir eğitim vermektedir.

8D Sinema ve Planetaryum
8D Sinema ve Planetaryum

Bağcılar Belediyesi Kapalı Çocuk Oyun Parkı

İstanbul ilinin uzak konumunda yer alan Bağcılar ilçesi, her yıl nüfus artışının gözlemlendiği bir bölgedir. Ayrıca gezilecek yerleri de olan bu ilçede vakit geçirmek için gidebileceğiniz bölgelerde mevcuttur. Çocuk parkları, Avm, bahçeler ve lüks mekânların olduğu bu ilçede vakit geçirebileceğiniz güzel yerler mevcuttur. Bağcılar Belediyesi Kapalı Çocuk Oyun Parkı bu mekânlardan biridir ve harika bir tasarımla yapılmıştır. Çocuklar için çok eğlenceli olan bu parkta etkinlikler düzenlenmekte ve harika vakit geçirilmektedir. Haftada sadece 4 gün açık olan bu parkta vakit geçirme süresi 40 dakikadır ve giriş ücreti 2 TL’dir. Konum

READ  İstanbul Festivalleri ve Etkinlikleri
Bağcılar Belediyesi Kapalı Çocuk Oyun Parkı
Bağcılar Belediyesi Kapalı Çocuk Oyun Parkı

Çanakkale Zafer Müzesi

Bağcılar, İstanbul ilinin ilçelerinden biridir ve burada gezilecek oldukça nezih yerler bulunmaktadır. Huzur dolu vakit geçireceğiniz bu yerler, park, müze, AVM ve lüks mekânlardan oluşmaktadır. Çanakkale Zafer Müzesi bu yerlerden biridir ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekânlar arasındadır. Bu mekânda Gelibolu maketi, orijinal savaş gereçleri, savaş siperi ve şehit mektubu seslendirmesi vardır. Çanakkale savaşlarının anlatıldığı Diaroma resmi ve seslendirmesi de olan bu mekân son derece muazzamdır. Aynı zamanda Çanakkale Abidesi maketi ve Nusret mayın gemisi iç bölüm dizaynı da olan bu müze mutlaka ziyaret edilmelidir. Müzeye giriş ücretsiz olup, hafta içi her gün açıktır.

Çanakkale Zafer Müzesi
Çanakkale Zafer Müzesi

Taceddin Dergahı Müzesi

İstanbul’un en fazla nüfus yoğunluğunun olduğu Bağcılar ilçesi, gezilecek güzel yerlere de sahiptir. Tarihi yerler, doğal güzelliklerle çevrili bölgeler ve mekânların olduğu bu ilçede görülmesi gereken bir çok alan mevcuttur. Taceddin Dergahı Müzesi de bu mekânlar arasındadır ve müzenin orijinali Ankara’da yer almaktadır. Mehmet Akif Ersoy’un orijinal eserlerinin de olduğu bu müzede oldukça fazla içerik vardır. Haftanın 4 günü ziyaret edebileceğiniz bu müzenin yanında bulunan Kültür Sanat Merkezini de gezebilirsiniz.

Taceddin Dergahı Müzesi
Taceddin Dergahı Müzesi

Osmanlı Konağı ve Sosyal Tesisleri

Bağcılar ilçesi, İstanbul ilinin Avrupa yakasındadır ve burada oldukça güzel mekânlar mevcuttur. Gezebileceğiniz bu mekânlardan biri de Osmanlı Konağı ve Sosyal Tesisleri olarak bilinir. 2011 yılında açılan bu konak Osmanlı mimarisinden esinlenerek inşa edilmiştir. 4.100 metrekarelik alana sahip konağın olduğu bölgede Ertuğrul Gazi parkı da vardır. 3 kattan oluşan bu konak, sosyal tesisin içerisinde olup, ailenizle geleceğiniz muazzam bir yerdir. Ayrıca Türk mutfağına özgü yemeklerinde yapıldığı tesisinde yöresel lezzetleri de tatma imkânı da vardır.

Osmanlı Konağı ve Sosyal Tesisleri
Osmanlı Konağı ve Sosyal Tesisleri

Kaşıkçı Han (Kaşıkçı Çeşmesi)

Bağcılar, gezilecek ve görülecek yerleri bakımından da güzel bir ilçedir ve her yıl buraya olan göç giderek artmaktadır. Son derece muazzam yerlere sahip bu ilçede görmeniz gereken ilk yer Kaşıkçı Han mekânıdır. Geçmişi Osmanlı zamanına kadar dayanan bu han tarihten izler taşımaktadır. O zamanlarda Avrupa’dan gelenlerin dinlendiği bu han, konaklamak için kullanılırdı. İçerisinde çeşmede olan bu mimari Osmanlıya ait izler taşımaktadır. Osmanlı motifleriyle yapılmış bu çeşme ise mutlaka görmeniz gereken bir yapıdır. Bunun gibi tarihi daha bir çok mekânın yer aldığı Bağcılar, muazzam bir ilçedir.

READ  Çekmeköy Gezilecek Yerler : En Güzel Yerlerin Listesi
Su Kemerleri
Su Kemerleri

Su Kemerleri

Bağcılar’da gezilecek yerler listesinde bir çok bölge ve mekân mevcuttur ve oldukça ilgi çekicidir. Hafta sonu vakit geçirmek için oldukça muazzam olan bu yerler, ailenizle gelebileceğiniz bölgelerdir. Tarihi yerlerinde olduğu bu ilçede su kemerleri özellikle dikkat çekmektedir. İlçenin askeri alan içerisinde yer alan bu bölge mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. Geçmişten günümüze orijinal hâlini koruyabilmiş su kemerleri, son derece harikadır. Ailenizle gelebileceğiniz bu yerde tarihten izler taşıyan bu bölgeyi görebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bunun dışında gezi için gelinen yerleri de olan Bağcılar ilçesinde yürüyüş yolları da vardır. Alışveriş yapılan Bağcılar yürüyüş yolunda mağazalar ve çeşitli dükkanlar mevcuttur. Hafta sonu oldukça yoğun olan bu yere de gelerek ilçede gezmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Bağcılar Çevresinde Gidilecek Yerler

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Ümraniye Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerlerin Listesi !

Gezicini

Türkiye’nin En Eski Bankası | Osmanlı Bankası

Gezicini

Saklı Göl

Gezicini

Pendik Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel Yerleri

Gezicini

Küçükçekmece Gezilecek Yerler Listesi !

Gezicini

Kadıköy Gezilecek Yerler : En Güzel Yerlerin Listesi

Gezicini

İstanbul’daki En İyi Kafeler

Gezicini

İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler Listesi

Gezicini

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler ve İstanbul Plajları Listesi

Gezicini

1 Yorum

ARAS Baba 26 Aralık 2021 at 20:30

yeni bir metro hattina kavusmustur bağcılar. ulaşım imkanı olarak İstanbul’da en iyi ilçe diyebilirim

Cevapla

Yorum Yaz