Image default
Rize

Ardeşen Gezilecek Yerler

Ardeşen Gezilecek Yerler

Ardeşen
Ardeşen

Doğu Karadeniz’in gezilecek yerleri arasında en muhteşemi olan Ardeşen, gezilecek yerler görenleri büyüleyen bir bölgedir. Yılın 4 mevsimi yabancı ve yerli turistlerin geldiği bir bölge olan Ardeşen, yeşilin ve mavinin buluştuğu harika bir yerdir. Karadeniz gezilecek yerler arasında en güzel olan bölgelerden Ardeşen, doğanın sessizliğinde huzur bulacağınız harika bir yerdir. Doğa tatillerinin yapıldığı bu harika yer, aynı zamanda doğa sporlarının da yapıldığı bir bölgedir. Tarihi yapıtlarıyla da dikkat çeken doğa harikası Ardeşen ilçesi, Rize ilinde yer almaktadır. Yeşilin en güzel tonlarına sahip bu muazzam yeri gezmek ve görmek için ise il merkezinden hareket eden otobüslere binebilirsiniz.

Ardeşen Gezilecek Yerler
Ardeşen Gezilecek Yerler

Fırtına Deresi

Doğal güzellikleri ile meşhur olan Ardeşen ilçesi, Rize‘de yer almaktadır ve merkezden buraya ulaşım oldukça kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Muazzam bir yer alan Ardeşen gezilecek yerler arasında ilk olarak görmeniz gereken yer ise Fırtına deresidir. Ardeşen’in 2 km batısından Karadeniz’e dökülen suları ile Fırtına Deresi,  muhteşem bir manzaraya sahiptir.

Fırtına Deresi
Fırtına Deresi

Rize ilinin doğal güzellikleri ile bilinen bir ilce olan Ardeşen, mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Muazzam bir görüntüye sahip yerleri bulunan bu ilçede ilk olarak keşfetmeniz gereken yerler arasında ise Fırtına Deresi bulunmaktadır. Muazzam bir manzaraya sahip, Ardeşen, Cafe, restoranları ile ziyaretçilerine rahatlık sunarken, kemer köprüsü ile de ayrı bir güzellik katmaktadır.

Dolana Çay

Karadeniz, şehirlerinin doğal güzellikleri ile meşhur bir yerdir. Muhteşem manzaralara sahip yerleri bulunan Karadeniz’de kesinlikle görmeniz gereken yer Ardeşen ilçesidir. Doğal güzelliği ile bilinen bu güzel yer, Rize ilinde yer almaktadır. Bölgenin bir diğer güzelliği olan Ardeşen ilçesi, Karadeniz turizm bölgesine yeni girmiştir.

READ  İyidere Gezilecek Yerler
Dolana Çay
Dolana Çay

Şenyuva Köprüsü

Rize’nin gezilmeye değer yerlerinden olan Ardeşen, doğa güzelliği ile ön plana çıkıyor. Şenyuva Köprüsü de bunlardan biridir ve Fırtına deresi bölgesindedir. İlçe merkezine 30 km uzaklıkta yer alan bu ilçe şehrin her yerinden kolay bir şekilde ulaşım yapabileceğiniz bölgede yer alıyor.

Şenyuva Köprüsü
Şenyuva Köprüsü

Işıklı Camii

Rize ilinin, doğal güzelliklerinin yer aldığı Ardeşen ilçesinde keşfedilecek farklı birçok bölge bulunuyor. Işıklı Camii de Ardeşen ilçesinde yer almaktadır ve mimarisi ile oldukça dikkat çekici bir yapıya sahiptir. İlçe merkezinde yer alan bu cami,  1822 yılında inşa edilmiştir ve süslemeleri ile oldukça şıktır.

Işıklı Camii
Işıklı Camii

Karadeniz bölgesinin keşfedilmesi gereken yerleri arasında olan Ardeşen ilçesi Rize ilinde yer almaktadır ve mimarisi eşsizdir. Barok üslubu, minber, mahfil ve tavan bölümleri ile harika bir mimarisi bulunan meşhur Işıklı camisinin de yer aldığı bu ilçe, mutlaka gezmeniz ve görmeniz gereken yerler arasındadır. Dönemin en güzel tarihi örneği olan Işıklı cami, ilin her yerinden ulaşım sağlayabileceğiniz bir konumda yer almaktadır.

Palovit Şelalesi

Rize ilinin eşsiz güzelliklerine sahip Ardeşen ilinde kesinlikle görmeniz gereken yerler bulunmaktadır. Palovit Şelalesi de bunlar arasındadır ve yemyeşil bir doğa güzelliğine sahiptir. Bölgenin en yüksek debisine sahip olan bu şelale, ilçe merkezine yaklaşık 42 km uzaklıktadır.

Palovit Şelalesi
Palovit Şelalesi

Zil Kalesi 

Rize’de yer alan göz alıcı mimarilerin basında gelen Zil Kalesi, Fırtına deresi yamaçlarına kurulmuştur. İlçe merkezine yaklaşık 36 km uzaklıkta yer alan, bu kâle ortaçağda kervan yolu üzerinde olduğundan dolayı bölgeyi koruma özelliğine de sahiptir.

Zil Kalesi
Zil Kalesi

Anzer Yaylası

Anzer Yaylası
Anzer Yaylası

Anzer Yaylası,  Ardeşen ilçesine yaklaşık 135 km uzaklıkta yer almaktadır ve burada bal üretimi yapılmaktadır. Doğa güzelliği ile büyüleyici bir yer olan Anzer Yaylasıdoğa sporlarını yapmak için de uygun bir bölgedir.

READ  Kalkandere Gezilecek Yerler
Anzer Yaylası
Anzer Yaylası

 

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Zil Kalesi – Çamlıhemşin Rize

Gezicini

Rize Pazar Gezilecek Yerler

Gezicini

Rize Kalesi

Gezicini

Rize Gezilecek Yerler | Rize’de 10 Ünlü Yer

Gezicini

Rize Ayder Yaylası Gezisi

Gezicini

Pokut Yaylası

Gezicini

Kıble Dağı Camii – Rize

Gezicini

Karadeniz’in Vazgeçilmez Gezilecek Yerleri!

Gezicini

Karadeniz’in En Güzel Görülecek Yaylaları

Gezicini

Yorum Yaz