Image default
Şelaleler

Ilısu Şelalesi

Mersin ilimizin Gürnar ilçesinde bulunan Ilısu şelalesi ülkemizin doğal güzelliklerinden bir tanesidir.Mut-Ermenek karayoluna yaklaşık olarak 25 km mesafede bulunan şelale Gezende Barajı, Gezende köyü ve Ilısu köyü arasında yer almaktadır. Köy halkı tarafından şelalenin kaynağı olan akarsunun suyu içme ve kullanma amaçlı olarak da kullanılmaktadır.

Ilısu Şelalesi
Ilısu Şelalesi

Ülkemizin her köşesinde bir cennet vardır derken gerçekten de hiç abartılmamış. Ilısu Şelalesi doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Mersin iline yolunuz düşerse mutlaka gezip görmeniz gereken yerler listenizde bulunması gereken bir mekan.

Mersin Ilısu Şelalesi
Mersin Ilısu Şelalesi

Ilısu Şelalesi Ziyaret Detayları

Şelalenin debisi oldukça yüksektir ve 70 metreye varan bir yükseklikten aşağıya akmakta. Önceli bu rakam daha yüksek olsa da akarsuyun aşındırması sonucu biraz azalmıştır. Ermenek Şelale oluşturduğu bu eşsiz güzelliğin yanında yaz aylarında serinlemek ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için enfes bir mekan.

Gülnar Ilısu Şelalesi
Gülnar Ilısu Şelalesi

İki kayanın arasından akan şelalenin tümünü görmek mümkün değil. Etrafında oluşturduğu su zerreciklerinden oluşan bulut ise Ilısu Şelalesinin yakınından fotoğraf çekmenize bir miktar engel olabilmektedir. Ancak bu su bulutları sabahın erken saatlerinde güneşin kırılmasıyla beraber güzel bir gökkuşağı oluşturuyor.

Ilısu Şelalesi
Ilısu Şelalesi

Ziyaretçiler şelaleye ulaşmak için genellikle Mut’tan yola çıkıyor. Daha sonra Ermenek yönünde 50 km ilerlemeniz gerekiyor. Ondan sonra Gezende yönüne sola sapmanız gerekmektedir. Ermenek Barajı Gezende’ye girmeyip Ilısu köyü tarafına ilerlemeniz gerekmektedir. Ilısu köyüne vardıktan sonra yaklaşık 2 km bir yolunuz kalmış demektir. Şelalenin yakınlarına kadar özel aracınızla inebilirsiniz. Şelaleyi görmek için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yoktur.

 

READ  Dim Çayı Nerede ? Nasıl Gidilir ?

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Yuvarlakçay Muğla’nın Saklı Cenneti

Gezicini

Yerköprü Şelalesi (Göksu Şelalesi) : Konya’nın En Güzel Şelalesi

Gezicini

Saklıkent Kanyonu : Fethiye Doğa Harikası

Gezicini

Kurşunlu Şelalesi – Antlaya

Gezicini

Konya Şelaleleri

Gezicini

İzmir Şelaleleri : İzmir’in Meşhur Şelaleleri

Gezicini

Gizlikent Şelalesi | Muğla’nın En Popüler Şelalesi Fethiye

Gezicini

Dim Çayı Nerede ? Nasıl Gidilir ?

Gezicini

Çetmi Şelalesi : Torosların Keşfedilmemiş Hazinesi

Gezicini

Yorum Yaz