Image default
Denizli

Acıpayam Gezilecek Yerler | Doğal ve Tarihi Güzellikleri

Acıpayam Gezilecek Yerler

Acıpayam
Acıpayam

Denizli ili sınırlarımızda yer alan Acıpayam bölgesi birçok doğal ve tarihi güzellikleri ile ziyaret edenler için güzel anılara sahip olmalarını sağlıyor. Bilinmesi gereken en önemli şey ise Acıpayam gezilecek yerler arasında genellikle doğal güzelliklerin yer aldığıdır. Bu doğal güzellikler nedeniyle rahatlayabilir ve bir sürede olsa kendinizi hayatın zorluklarından uzaklaştırabilirsiniz. Doğanın tarih ile buluştuğu bu bölgede cennetteymiş gibi bir hissiyata kapılabilirsiniz.

Acıpayam Gezilecek Yerler
Acıpayam Gezilecek Yerler

Acıpayam Doğa ve Bahçeleri

Acıpayam’da yer alan en önemli yapılar genellikle doğal yapılardır. Denizli’nin en meşhur bölgesi olan Acıpayam’ın yanı sıra Denizli denilince akla direk olarak gelen traventenler de oldukça popülerdir. Pamukkale ile arasında oldukça az bir mesafe olan Acıpayam’ı ziyaret edip doğal bahçe ve mekanlarını görmeniz tavsiye edilir. Yunanlılar döneminden beri birçok İmparatorluğa ev sahibi yapmış olan Acıpayam asla tahrip edilmemiş ve tüm güzellikleri günümüzde bile halen canlı canlı duruyor. Her dönemde Acıpayam’a ayrı bir önem ve değer atfedilmiştir.

Acıpayam Denizli
Acıpayam Denizli

Acıpayam Cami

Acıpayam Ege bölgesinde yer alan en önemli yapılardan birine ev sahipliği yapıyor. Acıpayam Çarşı Cami olarak bilinen ve bölgenin ilk ve tek dört minareli camisi olan bu cami sahip olduğu güzel işlemeler ile görenleri hayran bırakıyor. Çinilerin yapısı, antik dokunuşlu varaklar ve karolar görülmedik bir güzelliğe sahip olmasını sağlıyor. Acıpayam Çarşı Cami içerisinde binlerce insanın aynı anda ibadet etmesi için yeterli alanı içerisinde barındırıyor. Çeşitli doğal yapının tam ortasında yer alan bu mimari yapı Osmanlı döneminden kalan güzel bir eserdir. Özellikle Osmanlı döneminde Denizli, Manisa ve Ege bölgesine verilen değeri bu yapıya bakarak anlamak mümkündür.

READ  Tavas Gezilecek Yerler
Acıpayam Cami
Acıpayam Cami

Acıpayam Lavanta Bahçeleri

Ülkemizin en çok lavanta bahçelerinin yer aldığı bölgesi Acıpayam’dır. Her yıl yemyeşil kalabilen lavantaların kokusu, Mevlütler mahallesine girer girmez burnunuza geliyor. Mevlütler mahallesi olarak bilinen bu mahallede yer alan meşhur lavanta bahçeleri hem yaz aylarında hem de kış aylarında yemyeşil kalabiliyor. Fakat kış aylarında bölgenin yüksek oranda kar yağışı aldığı bilinmelidir. Böylece lavanta çiçeklerinin çoğu karlar altında kalmaktadır. Fakat mevsimin tekrardan ısınması ile beraber bu lavantalar eski mükemmelliğine kavuşuyorlar.

Acıpayam Lavanta Bahçeleri
Acıpayam Lavanta Bahçeleri

Neden Acıpayam’ı Ziyaret Etmeliyim?

Acıpayam Denizli ilimiz sınırlarında yer alan ve çeşitli yönleri ile sizlere avantajlı bir gezi turu yapmanıza olanak sağlayan bir bölgedir. Bu nedenle burayı gezmeniz kesinlikle tavsiye edilmektedir. Tarihi yapılarından çok doğal yapılarının göz önünde olmasından dolayı, huzur veren ve kişileri stresten uzaklaştıran bir havası bulunuyor. Sanayileşmenin oldukça az olduğu ve çeşitli korunmuş olan parkların bulunduğu bu alanlar stres yaratmayan bir dokuya sahiptir.

Olukbaşı Kanyonu
Olukbaşı Kanyonu

Acıpayam’ı ziyaret etmeniz için geçerli olan sebepler şunlardır;

  • Denizli ilinde yer alıyor olması ve tatil alanlarına ulaşımın oldukça kolay olması,
  • Güzel kokulu bahçeleri ulunuyor ve bu bahçelerin arasında en çok gezilen ise lavanta çiçekleridir,
  • Tarihi bir yeri bulunan Acıpayam Cami burada yer alıyor,
  • Tarihi bir özelliği olan çeşitli Antik kentler bu bölgeye oldukça yakındır,
  • Şehir merkezinden fazlaca uzaklaşmaya gereken kalmadan istediğiniz yerleri dolaşabilirsiniz,
  • Her türlü ulaşım yolları bulunuyor.

Çeşitli güzelliklere sahip olan Acıpayam yukarıda verilen avantajları sayesinde diğer doğal güzelliklere sahip olan bölgelerden daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Bölgede yer alan tarihi cami ve doğal bahçeler turistlerin odağında olmalarını sağlıyor.

Acıpayam Aktiviteleri
Acıpayam Aktiviteleri

Olukbaşı Kanyonu

Olukbaşı kanyonu Denizli ilinin coğrafi özelliklerinden dolayı oluşmuştur. Akarsu rejiminin sahip olduğu düzensiz debi nedeni ile oluşan bu kanyonların oluşumu oldukça uzun yıllar alıyor. Bölgenin sahip olduğu karstik toprak şekilleri nedeniyle bu kanyonların oluşması daha kolay ve göz alıcıdır. Denizli ilinin ve bölgenin coğrafi özelliklerini gözler önüne seren bu kanyonları isterseniz kış aylarında isterseniz de yaz aylarında gezebiliyorsunuz. Yılın her ayında gezi turlarının olduğu kanyonda çeşitli ekstrem sporları yapılıyor. Bu nedenle heyecan tutkunları için Acıpayam gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alıyor. Konumu

READ  Baklan Gezilecek Yerler
Olukbaşı Kanyonu
Olukbaşı Kanyonu

Acıpayama Nasıl Gidilir?

Aıpayam Denizli kent merkezine yaklaşık olarak 55 kilometre kadar uzaklıkta yer alıyor. Denizli kent merkezine yapılan her türlü ulaşım sonrasında Acıpayam ulaşım mümkündür. Şehre uzak olmaması ve konaklama imkanlarının çok olmasından dolayı tercih edilebilir.

Denizli Acıpayam
Denizli Acıpayam

Konaklama imkanları arasında çeşitli köy evleri, oteller ve egzoterik hostlar bulunuyor. Uygun fiyatlar ile bu konaklama seçenekleri arasından biri seçilebilir. Acıpayam Antalya ve Denizli yolu üzerinde kurulmuş olan ve Antik dönemden beri değerli bir yerleşim yeri olarak kullanılmış bir alandır. Osmanlı döneminde ele geçirilmesinden önceki dönemlerde de em Romalılar hem de Yunanlılar tarafından kullanılmıştır.

Acıpayam Doğa
Acıpayam Doğa

Termal kaplıcaları ile bilinen Acıpayam, coğrafi özellikleri nedeni ile birçok kişinin ziyaretine uğruyor. Antalya’ya tatil için giden kişilerin yolunun üzerinde yer alıyor olması, turistlerin dinlenme noktalarının burada oluşmasına neden oluyor. Antalya’ya giderken Egenin ve Akdeniz’in tüm güzelliklerini Acıpayam’da görebilirsiniz.

Yakın Çevresinde Görülecek Yerler

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Tavas Gezilecek Yerler

Gezicini

Serinhisar Gezilecek Yerler

Gezicini

Sarayköy Gezilecek Yerler

Gezi Cini

Pamukkale Gezilecek Yerler | Denizli’de Doğa Harikası !

Gezicini

Kale Gezilecek Yerler | Denizli’de Frigya Şehirlerinden

Gezicini

Honaz Gezilecek Yerler

Gezicini

Güney Gezilecek Yerler | Denizli’nin Üzüm Bağlarıyla Ünlü İlçesi

Gezicini

Denizli Gezilecek Yerler | Muhteşem Yerlerin Listesi !

Gezicini

Denizli Cafeleri : Denizli’de Görülecek En İyi Kafeler

Gezicini

Yorum Yaz