Image default
İstanbul

Küçükçekmece Gezilecek Yerler Listesi !

Küçükçekmece Gezilecek Yerler

Küçükçekmece
Küçükçekmece

İstanbul ilinin Avrupa yakasında yer alan Küçükçekmece ilçesi, oldukça renkli ve güzel bir bölgedir. İlk yerleşim yerlerinden olan bu ilçe tarihi izler taşımakta ve  arkeolojik açıdan önemli bir özelliğe sahiptir. Küçükçekmece gezilecek yerler listesinde ise oldukça güzel bölgeler bulunmakta ve her biri görülmeye değerdir. Vakit geçirmenin en güzel yerlerinden olan Küçükçekmece ilçesinde yeşil alanlar ve kapalı mekânlar mevcuttur. Gezmenin tadını doyasıya yaşayacağınız bu yerde ayrıca Avm’ler ve parklarda yer almaktadır. Ayrıca yürüyüş yapılacak yerlerinde olduğu bu bölgede ailelerinde vakit geçireceği bölgelerde bulunmaktadır. Bununla birlikte bölgede tarihi yerler ve keşfedilecek özel mekânlarda mevcuttur.

Küçükçekmece Gezilecek Yerler
Küçükçekmece Gezilecek Yerler

Avrupa yakasında yer alan Küçükçekmece ilçesinde gezilecek oldukça güzel yerler vardır. Küçükçekmece gölü, bu yerlerin en başında gelmektedir ve oldukça şahane bir görüntüye sahiptir. Son derece muazzam bir görüntüsü bulunan bu gölü görmeye gelirken ise fotoğraf çekme işlemi de yapılmaktadır. Manzarasıyla büyüleyen bu yer Küçükçekmece ilçesinin tam merkezindedir. Ayrıca tarihi yerleriyle de ön planda olan Küçükçekmece, mutlaka görmeniz gereken bölgeler arasındadır.

Küçükçekmece Gezilecek Yerler
Küçükçekmece Gezilecek Yerler

Küçükçekmece Gölü

İstanbul ilinin en fazla nüfusuna sahip ilçelerinden biri olan Küçükçekmece, muhakkak gezilmesi gereken yerlerdendir. İlk yerleşim yerlerinden olma özelliğine sahip bu ilçede tarihi mekânlarda mevcuttur ve gezmesi oldukça eğlencelidir. Özellikle ailelerin geldiği bu yerlerde ihtiyaç için işletmelerde bulunmaktadır. İlçede gezilecek bu yerlerden biri ise Küçükçekmece Gölü olarak bilinmektedir ve burada gezmek oldukça keyiflidir. İstanbul’un en doğal yerleri arasında olan bu göl ayrıca son derece gürültüsüz bir yerdir. Kafa dinlemek için oldukça güzel bir yer olan bu göl, eşsiz bir manzaraya sahiptir. Konumu Aynı zamanda piknik alanları ve yürüyüş yollarının da olduğu bu gölü mutlaka görmeli ve gezmelisiniz.

READ  Saklı Göl
Küçükçekmece Gölü
Küçükçekmece Gölü

Küçükçekmece,  İstanbul ilinin gürültüsünden uzak bir ilçedir ve oldukça muazzam yerlere sahiptir. Doğal güzellikleriyle de bilinen bu ilçede Küçükçekmece Gölü, özellikle ziyaret edilen yerleri arasındadır. Genellikle ailelerin geldiği bu alanda vakit geçirmek ise son derece huzurlu ve keyiflidir. Bununla birlikte farklı kuş türlerinin de olduğu bu gölde değişiklikleri de keşfetmek mümkündür.

 

Yarımburgaz Mağarası

İstanbul ilinin nezih ilçelerinden olan Küçükçekmece,  son derece güzel ve sakin bir bölgedir. Şehrin uzak mesafesinde yer alan bu ilçede ilk yerleşim yeri olması özelliğiyle ön plandadır ve çok güzel bölgeler sahiptir. İlçede gezilecek bu yerlerden biri de Yarımburgaz Mağarası olarak bilinir ve oldukça eski bir mekândır. İlk yaşam belirtilerinin olduğu bu mağarada tarih öncesi çağlara ait buluntular vardır. Yapılan araştırmalara göre ise burada yaşayan insanların avcılık ve balıkçılıkla uğraştıkları tespit edilmiştir. 2000’li yılların başında 1. Arkeolojik sit alanı olarak belirlenen bu mağaraya tarih sevenler mutlaka gelmelidir.

Yarımburgaz Mağarası
Yarımburgaz Mağarası

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

İstanbul ilinin güzel ilçelerinden olan Küçükçekmece, görülecek oldukça güzel yerlere sahiptir. İlk yerleşim yerlerinden biri olma özelliğine de sahip olan bu ilçede tarihi mekânlarda mevcuttur. Bu mekânlar, son derece eskidir ve arkeolojik kalıntılar taşımaktadır. Ayrıca gezilecek daha modern yerlere de sahip olan bu ilçede Avm’lerde bulunmaktadır ve burada vakit geçirmek eğlencelidir. İlçede gezilecek yerler arasında olan Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi de ziyaret edilmesi gereken bir mekândır. Oldukça muazzam bir mekân olan bu müze Mehmet Arsay ve eşi tarafından yaptırılmıştır. Buradaki araçların çoğu ise yurt dışından getirilmiştir. İnstagram Resimleri, Müzenin yapılış amacı ise gelecek nesillere klasik araba türünü tanıtmaktır.

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi
Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

Halkalı Çamlık Piknik Alanı

Halkalı Çamlık Piknik Alanı
Halkalı Çamlık Piknik Alanı

Küçükçekmece, İstanbul ilinin eski ilçeleri arasında yer almaktadır ve oldukça güzel bir yerdir. Gezilecek güzel yerleri de olan bu ilçede parklar, yeşil alanlar ve tarihi mekânlarda mevcuttur. Bu yerlerden biri de Halkalı Çamlık Piknik Alanı olarak bilinir ve burada zaman geçirmek oldukça huzurludur. Muazzam bir yer olan bu bölge Küçükçekmece ilçesinin Halkalı semtinde yer almaktadır ve genellikle aileler gelmektedir. 26 bin metrekarelik alana sahip olan bu bölgede piknik alanları, yürüyüş yolları ve koşu parkurları vardır. Konumu Doğayla iç içe olacağınız bu yerde çocuklar için oyun alanları ve bisiklet yolları da bulunmaktadır. Hafta sonu güzel vakit geçirmek isteyenler için güzel olan bu bölgeye gelerek sizde anın tadını çıkarabilirsiniz.

READ  İstanbul'daki En İyi Kafeler
Halkalı Çamlık Piknik Alanı
Halkalı Çamlık Piknik Alanı

Bathonea Antik Kenti

Küçükçekmece ilçesi, şehrin en uzak mesafesinde yer almaktadır ve burada gezilecek oldukça güzel yerler mevcuttur. Şehre uzak olmasına rağmen oldukça güzel yerlere sahip olan bu bölgede görülecek değerli bölgelerde vardır. Bu yerler, doğal güzelliklerle çevrili bölgeler ve tarihi mekânlardır. Bölgede yer alan Bathonea Antik Kenti özellikle ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Son derece muazzam bir yer olan bu bölge, M.Ö ait yıllara izler taşımaktadır. Oldukça eski olan bu tarihi alanda M.Ö ait kalıntılarda vardır. Tarih ve Arkeoloji sevenlerin muhakkak görmesi gereken bu yer, oldukça değerli bir alandır. Wikipedia

Bathonea Antik Kenti
Bathonea Antik Kenti

Arenapark AVM

İstanbul ilinin merkezine uzak bölgede kalan Küçükçekmece ilçesi ilk yerleşim yerlerinden biridir ve tarihi alanlara da sahiptir. Doğal güzelliklerle kaplı alanları da olan bu bölgede modern mekânlarda vardır ve gezmeye değerdir. Arenapark AVM bu yerlerin başında gelmektedir ve oldukça şık mekânlara sahiptir. Türk ve dünyaca ünlü markaların yer aldığı bu Avm’de alışveriş yapmak oldukça eğlenceli ve keyiflidir. Dinlenme mekânlarının da yer aldığı bu Avm’de bölgenin en büyük sinema salonu vardır. 2011 yılında hizmete açılan bu Avm’de ayrıca açık mekânlarda mevcuttur. Aynı zamanda etkinlikler ve festivallerinde gerçekleştiği bu Avm’de ailecek vakit geçirmek oldukça eğlencelidir.

Arenapark AVM
Arenapark AVM

Armoni Park Outlet AVM

Armoni Park Outlet AVM
Armoni Park Outlet AVM

Gezilecek oldukça güzel yerlere sahip olan Küçükçekmece ilçesinde son derece şık mekânlar ve doğal güzellikler bulunmaktadır. Yeşil alanlar, tarihi mekânlar ve yeni açılan yerleriyle muazzam bir ilçe olan Küçükçekmece son derece muazzamdır. Son derece şık yerlerinde olduğu bu ilçede görülmesi gereken ilk yerde Armoni Park Outlet AVM mekânıdır. Dünyaca ünlü markaların uygun fiyata satıldığı bu Avm’de alışveriş son derece zevkli ve eğlencelidir. İnstagram Ayrıca bu Avm’de çocuk oyun alanları, sinema salonu ve dinlenmek için cafe, restoranlarda mevcuttur. Oldukça şık yerlere sahip bu Avm’de ayrıca etkinliklerde düzenlenmektedir. Konumu Ailece geleceğiniz bu Avm’de sizde etkinliklere katılabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

READ  İstanbul Kamp Alanları
Armoni Park Outlet AVM
Armoni Park Outlet AVM

Sefaköy Kültür Merkezi

İstanbul’un eski yerleşim yerlerinden olan Küçükçekmece son derece muazzam ve güzel bir bölgedir. Bu ilçede gezilecek oldukça güzel yerlerle birlikte şık mekânlarda bulunmaktadır. Bu mekânlar, gezmeye değer yerlerdir ve keyifli vakit geçirmenin durağıdır. Özellikle ailelerin geldiği bu yerlerde oldukça güzel mekânlarda vardır ve gezmeye değerdir.

Sefaköy Kültür Merkezi
Sefaköy Kültür Merkezi

Bu ilçede görülecek rotalardan biri ise Sefaköy Kültür Merkezi olarak bilinmektedir ve burada etkinlikler düzenlenmektedir. Bünyesinde eğitim verilen bu merkezde kurs ve sertifikalar verilmektedir. Konumu Gençlerin gelmesi gereken Kültür merkezinde ayrıca Tiyatro eğitimi de verilmektedir ve sonunda sahneye çıkma fırsatı sunulmaktadır.

Sefaköy Kültür Merkezi
Sefaköy Kültür Merkezi

Daha farklı etkinliklerinde düzenlendiği bu merkezde vakit geçirmek oldukça keyiflidir. Kültür merkezinde eğitim almak için ise kayıt olmanız yeterlidir. İlçenin merkezine çokta uzak bölgede kalmayan Kültür Merkezine gelerek sizde çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz.

Küçükçekmece’de Kalınacak Oteller

Royal Inci Hotel : Küçükçekmece semtindeki mağazaların dibinde zarif binasıyla hizmet veren bu rahat aile oteli, Yeşilköy Çiroz Plajı’na ise 7 km uzaklıkta, CNR Expo Fuar Merkezi’ne 5 km,dır. Konumu

ibis Istanbul West : Renkli binaya sahip bu modern ve fiyat olarak bölgede uygun otel.  konumu Ayasofya’ya 20 km mesafededir.

Park Inn by Radisson Istanbul Ataturk Airport : Bu lüks otel, Moipark eğlence parkına 5 km, Florya Güneş Plajı’na 10 km İnstagram’da

Küçükçekmece Çevresinde Gidilecek Yerler

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Ümraniye Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerlerin Listesi !

Gezicini

Türkiye’nin En Eski Bankası | Osmanlı Bankası

Gezicini

Saklı Göl

Gezicini

Pendik Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel Yerleri

Gezicini

Kadıköy Gezilecek Yerler : En Güzel Yerlerin Listesi

Gezicini

İstanbul’daki En İyi Kafeler

Gezicini

İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler Listesi

Gezicini

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler ve İstanbul Plajları Listesi

Gezicini

İstanbul Müzeleri : Türkiye’nin En Değerli Eserlerin Olduğu Müzeler

Gezicini

3 Yorumlar

Aras 26 Aralık 2021 at 20:28

allah burada yaşayanlara kolaylık versin diyebilirim çünkü her yer afgan kaynıyor. Grup grup erkek geziyor.

Cevapla
Sena Han 20 Şubat 2023 at 10:17

Koca ilçede bir park, bir de tarihi antik yapı, kalanı boş.

Cevapla
Sena Han 20 Şubat 2023 at 11:31

Klasik Otomobil Müzesi de güzel

Cevapla

Yorum Yaz