Image default
Karadeniz Şelaleler Trabzon

Çal Mağarası – Trabzon

Çal Mağarası – Trabzon

Karadeniz bölgesi, ülkemizin yeşil cennetlerini barındıran bir bölgedir. Doğa gezilerinin yapıldığı harika bir yer olan Karadeniz’de görülecek muhteşem yerlerde bulunmaktadır.  Çal mağarası, Karadeniz bölgesinin Trabzon ilinde yer alan güzel bir yerdir. Temiz suları ile şifa bulmak isteyenlerinde geldiği bu yer yılda birçok ziyaretçinin  uğradığı popüler bölgeler arasındadır.

Farklı bir doğal güzelliğe sahip Çal mağarası, içerisinde sarkıtlardan ve dikitlerden oluşan şekiller bulunuyor. Temiz havası ve temiz suyu ile de bir başka olan Çal mağarası, şelaleleri ve göletleri ile de büyük ilgi görüyor.  Trabzon’un Düzköy ilçesinde bulunan, dışındaki güzellikleri ile beraber mağaranın içerisindeki doğa şekilleriyle de görülmeye değer bambaşka bir yerdir.

Çal Mağarası Manzarası
Çal Mağarası Manzarası

Çal Mağarası Doğal Güzellikleri

Karadeniz bölgesinde bulunan efsane doğal güzelliklerden biri olan Çal Mağarası, deniz seviyesinden 1050 m yükseklikte  göz kamaştıran harika bir yerdir. 2003’te ziyarete açılmış olan Çal mağarası, turistik bir bölgedir.  Her yıl artan ziyaretçi sayısıyla ünlenen bu mağarayı Trabzon seyahatinizde kesinlikle görmelisiniz.

Çal Mağarası
Çal Mağarası

Çal Mağarası Özellikleri

Trabzon şehrinin güzel yerlerinden Çal mağarası, doğal güzellikleri ile bambaşka bir yerdir. Tertemiz şifalı suyu ve özellikleri ile dikkatleri cezbeden Çal mağarasına yabancı turistlerde gelmektedir. İçerisinde sarkıtların ve dikitlerin olduğu Trabzon Çal mağarası, su seviyesi 50 metredir. Mağaranın şu seviyesi yaz aylarında ise 25-30 dereceye kadar düşmektedir.

İçerisinde rahat bir hava hareketi olan Çal mağarası, etrafı halen gelişme aşamasındadır.  Trabzon’da mutlaka görmeniz yerlerden biri olan Çal mağarasına ulaşım sağlamak için ilk olarak ilçeye gelmeniz gerekiyor. Buraya geldiğinizde ilk olarak mağaranın dışındaki güzellikleri keşfedebilir, ardından mağaranın iç kısımlarını da görebilirsiniz.

READ  Doğu Karadeniz Rotasına Alabileceğiniz En Güzel 8 Kasaba
Çal Mağarası - Trabzon Mağarası
Mağarası

Çal Mağarası Ulaşım

Doğa güzelliği ve doğa şekilleriyle Trabzon ilinin farklı yerlerinden olan Çal mağarası, Düzköy ilçesinde bulunuyor. Ziyaret amaçlı geleceğiniz Çal mağarası bölgesine ulaşım sağlamak için özel aracınızı kullanabilirsiniz. Çok büyük araçların giremediği mağaranın bulunduğu bölgeye yaklaştıktan sonra servisleri kullanabilirsiniz.

Karadeniz Sahil yolundan rahatlıkla gelebileceğiniz Çal mağarası ilçeye oldukça yakın bir mesafede bulunuyor. Özel aracınız yok ise buraya ilçede grup halinde gelenler için servisler bulunmaktadır.

Çal Mağarası - Trabzon

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Zil Kalesi – Çamlıhemşin Rize

Gezicini

Yuvarlakçay Muğla’nın Saklı Cenneti

Gezicini

Yerköprü Şelalesi (Göksu Şelalesi) : Konya’nın En Güzel Şelalesi

Gezicini

Valla Kanyonu Seyir Terası

Gezicini

Uzungöl Doğa Harikası : Size Cennetteymiş Hissi Veren Yer!

Gezicini

Trabzon Ortahisar Gezilecek Yerler

Gezicini

Trabzon Maçka’da Sümela Manastırı

Gezicini

Trabzon Gezilecek Yerler

Gezicini

Sera Gölü – Trabzon

Gezicini

2 Yorumlar

Ayşe 3 Kasım 2020 at 11:35

Huzur veren tertemiz havası var yağmurdan sonraki toprak kokusunu içine çekmek insana yaşadığını hissettiriyor gerçekten çok güzel bir yer kesinlikle gitmelisiniz

Cevapla
Serser 3 Ocak 2021 at 17:26

Trabzon Karadeniz bölgesi, ülkemizin yeşil cennetlerini barındıran bir bölgedir. Doğa gezilerinin yapıldığı harika bir yer olan Karadeniz’de görülecek muhteşem yerlerde bulunmaktadır

Cevapla

Yorum Yaz