Başlıklar
Beyağaç Gezilecek Yerler Denizliye 94 km uzaklıkta olan Beyağaç ilçesi kalıntılardan daha çok yeşilliği ve tabiat güzellikleri ile ön plana çıkan bir yöremizdir. Bol oksijenli temiz ve yazın serin havasıyla, Beyağaç ve çevresi özellikle çadırlı kamping yapmak isteyenler için ideal diyebiliriz.
Beyağaç’ın Tarihi
Beyağaç ilçesinin yer aldığı topraklar; Osmanlı zamanında Padişah III. Ahmet’in kızı Mihrişah Sultana çeyiz olarak verilmiştir. Bilgilerin kesinliğinden emin olunmasa da 1966 yılında Sarıyer ve Eskere köylerinin birleşmesiyle oluştuğu ve 1972 yılında ise Belediye olarak tescil edildiği biliniyor. Beyağaç Gezilecek Yerler arasında 1991 yılında Kale ilçesinden ayrılarak müstakil ilçe olduğu söyleniyor.
Beyağaç Hakkında
İlçe halkının başlıca gelir kaynağı tütün üreticiliğidir.
İklime gelince soğuk bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Çevresindeki ilçelere kıyasla kışın daha çok kar yağar ve kar bir süre yerde kalır.
Görkemli Sandras Dağı Beyağaç ilçesinden gözlemlenebilmektedir.
Büyük Menderes’e dökülen Akçay nehri ilçe merkezinden geçmektedir.
İlçe verimli bir ova üzerinde olup rakımı 650 metredir.
İlçenin en önemli özelliği anıt ağaçları ve yüzlerce yıllık karaçamların bulunması diyebiliriz.
Topuklu Yaylası:
Beyağaç ilçe merkezine 20 km, Köyceğiz ilçe merkezine ise 30 km uzaklıkta bulunmaktadır. Rakımı 1700 metredir. Yaylanın batısındaki tepelerden Gökova körfezini gün batımını izleyebilirsiniz. Topuklu yaylasında fırın, restoran, tandır kuyusu ve alabalık tesisleri mevcut ve bu tesisler güneş enerjisiyle aydınlatılmaktadır. Topuklu yaylasında altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Duş, çeşme, tuvalet gibi ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Her yıl Haziran ayında Topuklu yaylasında şenlikler düzenlenmektedir.
Kartal Gölü
Beyağaç İlçe merkezine 23 km, Denizli il merkezine 129 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kartal gölü Sandraz dağının zirvesindedir. Kartal gölünün uzul çağında oluşmuş bir krater gölü olduğu söylenmektedir. Rakımı 1903 metredir. Kartal gölü Doğal Sit alanı olarak ilan edilmiş, Milli Park ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Yaşları 850-1300 yıl arasında olan ağaçların bulunduğu ülkemizin en yaşlı “karaçam ormanı” burada bulunmaktadır. Her ne kadar soğuk ve yüksek olsa da Haziran ayı ortalarından itibaren piknik ve kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Beyağaç Gezilecek Yerler Ayrıca her yıl Ağustos ayının son perşembe günü Eren şenlikleri düzenlenmekte bütün yöre halkı gelip bu şenliklere katılmaktadır.
Denizli’de Gezilecek Yerler