Image default
Bilecik

Bilecik Gezilecek Yerler | Muhteşem Yerlerin Listesi

Bilecik Gezilecek Yerler

Marmara Bölgesi’nde yer alan ülkemizin turistik açıdan önemli şehirlerinden birisi olan Bilecik, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda önemli bir rol oynamıştır. Konuk açısından değerli bir yere sahip olması yanı sıra çeşitli doğal miraslar ve gezi bölgelerine sahiplik ediyor. Ufak bir şehir olsa bile gezi ve öğrenme açısından büyük bir yer olduğu söylenebilir. Bilecik gezilecek yerler tarihi olarak birçok önemli noktayı içinde barındırıyor.

Bilecik
Bilecik

Bilecik Gezilecek Yerler Listesi

Bilecik’te gezilecek yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaşayan Kent Müzesi,
  • Küçükelmalı Tabiat Parkı,
  • Bilecik Açık Hava Tiyatrosu,
  • Harmankaya Kanyonu,
  • İnhisar Mağarası,

    Bilecik Gezilecek Yerler
    Bilecik Gezilecek Yerler
  • Orhan Gazi Cami,
  • Şeyh Edebali Türbesi,
  • Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi,
  • Kınık Şelalesi,
  • Bilecik Müzesi,
  • Pelitözü Gölet Park,

    Bilecik
    Bilecik
  • Bilecik Saat Kulesi,
  • Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı,
  • Kömürsu Yaylası,
  • Yukarıdere Mesire Alanı,

Bilecik şehrine gelenler bu yerleri gezerek hem tarihe, hem doğaya, hem de eğlenceye doyabilirler.

Yaşayan Kent Müzesi

Bilecik şehrinin önemli müzelerinden bir tanesi olan Yaşayan Kent Müzesi, turistlerin gezi rotası içerisindedir. Gezilmesi gereken yerler arasında bulunan bu müzede gelenek ve görenekler ön plana çıkıyor. Bunun dışında çeşitli kültürel dokularda tanıtılıyor. İçerisinde sergi salonları, balmumu heykelleri ve daha pek çok farklı unsurlar mevcut. Şehir merkezine yakın olduğu için ufak bir yürüyüş yaparak ulaşım sağlanabilir.

Yaşayan Kent Müzesi
Yaşayan Kent Müzesi

Küçükelmalı Tabiat Parkı

Doğal güzellik dendiğinde Küçükelmalı Tabiat Parkı kendisini bir adım öne çıkarmayı başarıyor. Pazaryeri ilçesinde olan tabiat parkına her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor. Parkın içerisinde barbekü alanları, piknik alanları, çocuk parkları, lavabolar ve çeşitli türden sosyal ihtiyaç alanları var. Ailesi ile birlikte güzel bir gün geçirmek isteyen kişiler için oldukça önemli tabiat parkıdır.

Küçükelmalı Tabiat Parkı
Küçükelmalı Tabiat Parkı

Bilecik Açık Hava Tiyatrosu

Şehirde tiyatro ve konserler 510 kişilik kapasitesi olan Bilecik Açık Hava Tiyatro içerisinde gerçekleşiyor. Üstelik daha pek çok etkinlikler yapılırken, tiyatrodan görünen Pelitözü Gölet manzarası ise gözleri güzelliği ile doyurduğu bir gerçektir. Bilecik gezisi yapanların mutlaka uğraması gereken yerlerden bir tanesi olarak kabul edilebilir.

Bilecik Açık Hava Tiyatrosu
Bilecik Açık Hava Tiyatrosu

Harmankaya Kanyonu

Doğanın tamamen içinden olmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin en fazla uğradığı yerlerden bir tanesi de Harmankaya Kanyonu’dur. Bu kanyon Harmanköyü sınırlarında olan ve 2013 yılında Ülkemizin 174. Tabiat Parkı kabul edilen önemli bir yerdir. Kanyon, Frigyalılara ve Romalılara ev sahipliği yapmıştır. Burada ufak ve büyük birçok şelaleler ve mağaralar bulunuyor. İsteyenler dağcılık yapabildiği gibi yürüyüşte yapabilirler. İlkbaharda suyun yükselmesi ile beraber birçok kişi buraya gelip soğuk suyun tadını çıkarıyor.

Harmankaya Kanyonu
Harmankaya Kanyonu

İnhisar Mağarası

Doğayı daha fazla keşfetmek isteyenler önemli bir mağara olarak kabul edilen İnhisar Mağarası’nı ziyaret ediyorlar. Doğa tutkunu olan turistler burada farklı bir atmosfer göreceklerine emin olabilirler. Üstelik mağaranın içerisinde binlerce yarasa kolonisinin olduğu da söyleniyor. 350 metre rakımlı tepe üzerinde yer alan bu mağara 40 metre yüksekliğinde ve 170 metre uzunluğundadır.

İnhisar Mağarası
İnhisar Mağarası

Orhan Gazi Cami

Bilecik merkezinde yer alan Orhan Gazi Cami, 1392 yılında Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Halk tarafından Kurşunlu Cami olarak da bilinir. Osmanlı zamanının mimari özelliğini bünyesinde barındıran bu cami, ziyaret edilmesi gereken bir değerdir. Üstelik cami gün boyu ziyaret için açık bir haldedir.

Bilecik Orhan Gazi Cami
Bilecik Orhan Gazi Cami

Şeyh Edebali Türbesi

Bilecik’te gezilecek yerler arasında Şeyh Edebali Türbesi mutlaka olmalıdır. Türbe ismini, Ahilik geleneği altında yetişen ve Ahi şeyhi olan Edebali’den almıştır. Şeyh Edebali, Osmanlı Devleti kuruluşu zamanlarında din bilgini ve İslam ilahiyatçısı olarak yaşamıştır. Ayrıca Osman Gazi’nin akıl hocası olması yanı sıra kayın babasıdır.

Şeyh Edebali Türbesi
Şeyh Edebali Türbesi

Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi

Türbenin yapım tarihi tam olarak bilinmese bile 1900’lü yıllarda yapıldığı tahmin ediliyor. Zamanında yaşayan Memiş Ağa aracılığıyla yapılan türbe, ilk zamanlarda sargı evi şekilde kullanılmıştır. Kaliteli ahşap işçiliği olan türbede, pencere pervazları ve kemerli yapıları dikkat çekmeyi başarıyor. Türbe 2001 yılında müze olarak halka açılmış ve Yörüklerin çeşitli motifleriyle kültürel simgeleri sunulmuştur. Söğüt ilçesine gelenler kesinlikle buraya uğramalılar.

Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi
Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi

Kınık Şelalesi

Vücudunu su sesiyle rahatlatmak ve sıkıntılarından uzaklaşmak isteyenlerin en uğrak adresidir. Kınık Şelalesi gezi rotasına mutlaka katılması gereken bir yerdir. Kınık Köyü’nde bulunan şelaleye özel araçlar ile gidilebiliyor. Ancak son 200 metrede araçlar park edilerek kısa bir yürüyüş yapılmalıdır. İlkbahar aylarında piknik yapmak veya güzel bir yürüyüş yapmak isteyenler için önemli bir fırsattır.

Kınık Şelalesi
Kınık Şelalesi

Bilecik Müzesi

Müze ilk önceleri 1874 yılında jandarma binası olarak kullanılmıştır. İki katlı yapı olan bu bina 1921 yılında gerçekleşen Yunan işgalinde tamamen yakılarak kullanılmaz duruma getirildi. Ancak Kurtuluş Savaşı ardından yenilenen bu yapının alt katı hapishane ve üst katı adliye şeklinde kullanıldı. Seneler sonra bu yapı 2007 yılında müze olarak halka açıldı. İçerisinde hücreler, odalar, koğuşlar, avlu ve hamam bulunuyor.

Bilecik Müzesi
Bilecik Müzesi

Pelitözü Gölet Park

Gölet Park, 1980’li yıllarda yalnızca sulama amaçlı olarak kullanılmıştır. Etrafı ise son derece zengin ağaçlarla çevrilidir. Doğa harikası olarak kabul edilen bu yer şehir merkezine 7 km gibi yakın bir uzaklıktadır. Doğanın güzelliğini hissetmek isteyenler Pelitözü Gölet Park’a gelerek piknik ve mangal yapabilirler. Bunların yanı sıra çadır kurma, yürüyüş yapma, bisiklet sürme ve bunun gibi daha pek çok farklı aktiviteler yapılabilir. İsteyenler kano ya da bisiklet kiralayarak gölet içerisinde gezi yapabilirler.

Pelitözü Gölet Park
Pelitözü Gölet Park

Bilecik Saat Kulesi

Şehrin tam merkezinde olan saat kulesi, 1907 senesinde Musa Kazım Bey vasıtasıyla inşa ettirilen önemli bir yapıdır. Güzel görüntüsü ile dikkat çekmeyi başaran saat kulesi 15 m uzunluğundadır. Tatilciler mutlaka Bilecik’e geldiklerinde saat kulesini ziyaret etmeliler. Yürüyerek çok kolay bir şekilde saat kulesine ulaşılabiliyor.

Bilecik Saat Kulesi
Bilecik Saat Kulesi

Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı

Kervansaray, Bilecik Merkez ilçesine bağlı olan Vezirhan beldesindedir. Kanuni Sultan Süleyman’ın veziri olarak görev yapan Rüstam Paşa vasıtasıyla inşa ettirilen önemli bir değerdir. İnşa sırasında tuğla ve taş malzemeleri birlikte kullanılmıştır. Ancak 1915 senesinde çatısının yıkılması ile birlikte uzun seneler ziyaret edilmemiştir. Fakat 2007 yılında restorasyon başladığı için yeniden halka açılan bir yer olarak görülmesi gereken yerler arasındadır.

Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı
Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı

Kömürsu Yaylası

Bozuyük ilçesinde bulunan tam bir doğa harikası sayılan Kömürsu Yaylası, binlerce ziyaretçiyi ağırlayan önemli yerlerden bir tanesi olarak kabul edilir. Yaylaya adımını atanlar kendilerini farklı bir dünyada bulacaklarına emin olabilirler. Yemyeşil doğanın verdiği huzur ve mutluluk sayesinde tüm stres ortadan kalkıyor. İçerisinde yer alan 4 kaynak suyu ve kamp alanları turistleri üzerine çekiyor. İsteyen herkes yaylada kamp yapabilir. Üstelik doğa sporları ile ilgilenenler için de önemli bir fırsattır.

Kömürsu Yaylası
Kömürsu Yaylası

Yukarıdere Mesire Alanı

Doğa tutkunları için önemli yerler arasında Yukarıdere Mesire Alanı bulunuyor. Bilecik ile arasında 25 km mesafe bulunan bu alana özel araçlar ile problem yaşanmadan gelinebiliyor. İsteyen herkes burada ailesi ile birlikte piknik yapabileceği gibi doğa yürüyüşü de yapabilirler. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde binlerce kişiyi ağırlayan mesire alanı günübirlik ziyaretler için idealdir. Üstelik mangal yapmak isteyenler de rahatlıkla bu zevki doğa içerisinde gerçekleştirebilirler. Temiz hava ve doğanın rahatlığını tatmak isteyen herkes Yukarıdere Mesire Alanı’na kesinlikle uğramalılar.

Yukarıdere Mesire Alanı
Yukarıdere Mesire Alanı

Yorum Yaz