Image default
İtalya

Milano Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerler Listesi

Milano Gezilecek Yerler

İtalya’nın; filmlere, heyecanlı maçlara, önemli turnuvalara, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapmış olan, en önemli ve en güzel kentlerinden birisi Milano. Aynı zamanda İtalya’nın başkenti konumunda. Avrupa’nın ve dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer alan İtalya da en popüler ve turistik şehirlerindendir.

Milano
Milano

Tarihi yapıları, sokakları, caddeler, birbirinden renkli mağazaları, eşsiz kafeleri ile her yaştan insanı kendisine hayran bırakan bir şehir. Peki, Milano da nereleri gezmek gerekir? Ziyaret edilmesi ve görülmesi gereken yerler hangileri? İşte Milano Gezilecek Yerler.

Milano Gezilecek Yerler
Milano Gezilecek Yerler

Duomo di Milano

Sadece İtalya’nın Milano şehrinin değil, aynı zamanda dünyanın en eski ve en önemli yapılarından birisidir. Dumo di Milano katedrali başpiskopos Antonio da Saluzzo gözetiminde 1386 yılında inşa edilmeye başlamasına rağmen, o dönemde ki siyasi olaylar ve yapımında köklü değişiklik kararları alınmasından dolayı ancak 1965 yılında tamamlanmıştır. Bu ünlü katedral hem tarihi zenginlikleri, hem de benzersiz mimari yapısı ile şehrin en önemli turistik yerlerinden birisidir.

Duomo di Milano
Duomo di Milano

Galleria Vittiorio Emanuelle II

Katedral ve La Scala Opera Evi’nin arasında kalan bölgede yer alan pasaj şehrin en önemli pasajlarından birisidir. Latin Hacına benzeyen tasarımı ve cam kubbesi ile hayranlık uyandıran bir tasarıma sahip olan pasaj, aynı zamanda Milano’nun en önemli alışveriş noktaları arasında yer alıyor. Fotoğraf çekimi için hem şehrin, hem de ülkenin en ideal mekanlarından birisi olan pasajda lüks İtalyan markalarından Prada, Gucci ve Louis Vuittion gibi dünyaca ünlü moda markalarının mağazaları da yer alıyor.

READ  Napoli Gezilecek Yerler | Doğal Güzellikleriyle Birlikte
Galleria Vittiorio Emanuelle II
Galleria Vittiorio Emanuelle II

Sforzesco Şatosu

Eski kent merkezine yakın bir konumda yer alan şato; 1368 yılında yapımı tamamlanmış olup, 15. yüzyılda şu anda bulunduğu alana inşa edilmiş. Milano dükü I. Francesco Sforza tarafından verilen talimatla yapılan şatonun 19. yüzyıl başlarına doğru büyük bölümü yıkılmıştır. Fakat 1891 ve 1905 yılları arasında yeniden inşa edilmiştir. Şatonun bahçesini 7/24 ziyaret etmek mümkün. Şato içinde yer alan en önemli kültürel ve sanatsal bölümler ise Antik Çağ Sanatları Müzesi, Sforza Ailesinin topladığı fresk ve heykellerdir.

Sforzesco Şatosu
Sforzesco Şatosu

Santa Maria delle Grazie Kilisesi (Son Yemek Freski)

Sforza’nın kente kazandırdığı bir diğer önemli yapı olan Santa Maria delle Grazie Kiliesi yada Son Yemek Freski eşsiz mimarisinin yanında, önemli bir özelliğe de sahip. Günümüzde manastır da yer alan yemekhanenin duvarlarından birisinde ki ” Son Yemek ” isimli fresk nedeniyle bu ismi almış olan kilise şehrin en önemli turistik yerlerinden birisi.

Santa Maria delle Grazie Kilisesi
Santa Maria delle Grazie Kilisesi

La Scala Opera Evi (Teattro alla Scala)

İsmini Kutsal Roma İmparatoriçesi Maria Theresia’dan alan opera evi; Milano’nun mutlaka gezilmesi gereken yerlerinden birisi. Hem zarif mimarisi hem de içinde ki görkemli sahne performansları ile şehrin en önemli yapılarından. Dünyaca ünlü Türk opera sanatçısı Leyla Gencer’in eğitmenlik yaptığı bu tarihi yapı; 1947 yılında ki hava saldırısı sonucunda ağır hasar almasına karşın, sadece 3 yıl gibi kısa bir sürede aslına uygun olarak tekrar inşa edilmiş. Binanın içinde opera salonu haricinde bir de müze bulunuyor. Burada operaya uygun eşyalar ve yağlı boya tablo koleksiyonları mevcut.

La Scala Opera Evi
La Scala Opera Evi

Navigli Bölgesi

Şehrin en hareketli bölgelerinden birisi olan Navigli Bölgesi; aynı zamanda Venedik’e gitmeye gerek kalmadan, su kanalında gezme imkanı sunuyor. Bölgeye gelmek için Duomo Meydanı’ndan kalkan 3 numaralı tramvaya binmek yeterli. Günün büyük bölümünde hareketli yapıda olan bölge de kanalların toplam uzunluğu 150 kilometreyi buluyor. Kanalın yapımına 1179 yılında başlanmış ve yapım sırasında dünyaca ünlü ressam Leonardo Da Vinci de yardım etmiştir. Bu kanal dışında bölgede 3 farklı kanal daha bulunuyor.

READ  İtalya Gezilecek Yerler | En Meşhur Yerler Listesi
Navigli Bölgesi
Navigli Bölgesi

Brera Bölgesi

Sanatsal faaliyetler ve sanat etkinlikleri ağırlıkta olan bir bölge özelliği taşıyan Brera Bölgesi şehrin bir diğer önemli bölgelerinden birisidir. Aynı zamanda kentin en eski yerleşim bölgelerindendir. Burada ki yerleşik düzene 10. yüzyılda geçildiği biliniyor. Prestijli Güzel Sanatlar Akademisi ve Sanat Galerisi’ne ev sahipliği yapan bölge, zamanla sanat severlerin uğrak yerlerinden birisine dönüşmüş.

Brera Bölgesi
Brera Bölgesi

Cimitero Monumentale

Milano’da ki kent merkezinde bulunan küçük boyutta mezarlıkları birleştirmek amacıyla; 1866 yılında inşa edilen Cimitero Monumentale, tam bir açıkhava müzesi görünümüne sahip olan bir yer. Bunun nedeni; bahçesinde her biri birer tasarım harikası olan mezar odalarının bulunması. 250.000 metrekare alana sahip olan anıtsal mezarlıkta; pek çok ünlü gazeteci, sporcu, aktör ve müzisyenin mezarı bulunuyor.

Cimitero Monumentale
Cimitero Monumentale

Sempione Parkı (Parco Sempione)

Sforza Kalesi’ne yakın bir konumda bulunan Sempione Parkı; İngiliz Bahçelerinden esinlenerek yapılan bir yer. 47 hektarlık bir alana sahip olan park, şehrin merkezinde ki gürültü ve kalabalıktan kaçıp, biraz dinlenmek isteyenlerin en çok rağbet gösterdikleri yerler arasındadır.

Sempione Parkı
Sempione Parkı

Basilica di Sant’Ambrogio

Hem şehrin, hem ülkenin en eski yapılarından bir diğeri olan Sant’Ambrogio basilicası; İmparatorluk tarafından şehit edilenlerin gömüldüğü alana Aziz Amborse tarafından inşa ettirilmiştir. 379 – 386 yılları arasında inşa ettirilen bu yapı, dini yapı şehitler bazilikası olarak da anılmaya başlanmıştır.

Basilica di Sant'Ambrogio
Basilica di Sant’Ambrogio

Leonardo Da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi

Tarihi yapıları ve her biri birbirinden güzel müzeleri ile her yıl milyonlarca turist ağırlayan İtalya’da Milano da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi de Leonardo Da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi. 1953 yılında kurulan müze eşsiz koleksiyonu ile sanata ve bilime ilgi duyan binlerce insanın her yıl akın ettiği yerlerden birisidir.

READ  Venedik Gezilecek Yerler | Farklı Mimari Yapıların Olduğu Yerler
Leonardo Da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi
Leonardo Da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi

İtalya’da Gezilecek Diğer Yerler

İtalya’da gezebileceğiniz ve ziyaret edebileceğiniz diğer yerler şunlardır:

  • Como Gölü
  • Altın Dörtgen
  • Giuseppe Meazza Stadyumu
    • Brera Sanat Galerisi
      Como Gölü
      Como Gölü

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Venedik Gezilecek Yerler | Farklı Mimari Yapıların Olduğu Yerler

Gezicini

Roma Gezilecek Yerler | En Güzel Rotalar

Gezicini

Napoli Gezilecek Yerler | Doğal Güzellikleriyle Birlikte

Gezicini

İtalya Gezilecek Yerler | En Meşhur Yerler Listesi

Gezicini

Floransa Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerler Listesi

Gezicini

Yorum Yaz