Image default
Balıkesir

Altınova Gezilecek Yerler

Altınova Gezilecek Yerler

Altınova, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlıdır. Altınova gezilecek yerler özellikle yaz aylarında sakin bir tatil geçirmek isteyen kişilerin durak noktalarından biri konumunda yer alır. Ayvalık merkezine de oldukça yakın mesafede bulunan Altınova, sadece tatil severlerin durak noktası olmaktan ziyade aynı zamanda tarihe meraklı olan konuklarını da ağırlıyor. Altınova temiz havası, gizli tarihi, denizi ve oldukça misafirperver olan yerli halkı ile kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Altınova
Altınova

Altınova’nın Bilinen Tarihi

Altınova’ya ismi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. Atatürk’ün 1934 yılında yaptığı ziyaret esnasında buğday tarlalarının geniş bir ova üzerinde altın gibi parladığını görmüş ve bu güzellikten çok etkilenmiştir ve böylelikle Altınova tarihe adını bu şekilde yazdırmıştır. Altınova’nın eski adı ise şifa anlamına gelen Ayazmend olarak bilinirdi.

Altınova Plajı
Altınova Plajı

Altınova, eski adı ile Ayazmend, yaklaşık 3000 yıllık köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Eski dönemlerde tekstil ticaretinin ana merkezlerinden birisi konumunda yer almaktadır.

Altınova
Altınova

Nereler Gezilmeli?

Altınova küçük bir belde konumunda olmasına rağmen hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile gezilecek birçok yere sahiptir. Altınova’ya gelen kişiler mutlaka;

  • Kum Adası,
  • Altınova İskelesi,
  • Hacı Bayram Camii,
  • Beş Yatırlar Türbesi,
  • Şeyh Muyyiddin Camii,
  • Tarihi Hanlar,
  • Altınova Kumsalları’nı ziyaret etmelidirler. Özenle korunan tarihi yapısı, sakinliği ve doğal güzellikleri ile Altınova az keşfedilen nadir güzellikler arasında yer almaktadır.
  • Altınova Gezilecek Yerler
    Altınova Gezilecek Yerler

Kum Adası

Altınova dendiği zaman ilk akla gelen yerlerden birisidir. İskele mevkii kısmına yaklaşık 2 km uzaklıkla bulunan ve bir kısımdan itibaren iskeleye bağlanan ada konumundadır. Kum Adası denizinin temizliği ve güzelliği ile bir çok kişinin uğrak noktalarından birisi haline gelmiştir. Aynı zamanda Kum Adası’nda konaklama yapmak isteyen kişiler için otel işletmeleri de bulunmaktadır. Sakin bir tatil geçirmek ve ruhunu dinlendirmek isteyen kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerin başında gelir.

Ayvalık Kum Adası
Ayvalık Kum Adası

Altınova İskelesi

Sakin bir tatil geçirmek isteyen kişileri için durak noktalarından bir diğeridir. Uzun zaman önce yerleşim yerlerine çok yakın olmadığından dolayı kalabalık olan noktalardan birisi olmasa da zaman içerisinde iskele kısmına kafe, restoranların açılması ile beraber oldukça bilinen ve kalabalık olan yerler arasına girmiştir. Ancak henüz gece kulübü ve bar gibi işletmeler olmaması neden ile sakin zaman geçirmek isteyenlerin verim aldığı yerlerden birisidir.

Altınova İskelesi
Altınova İskelesi

Hacı Bayram Camii

Hacı Bayram Camii, tarih ve mimari güzelliklerin ilgisini çeken kişiler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Beldenin en çok bilinen ve en eski tarihi yapılarından birisi olma unvanına sahiptir. 1490 yılında inşa edildiği düşünülen bu caminin yapımı sırasında Edremit Körfezi’nden farklı taşlar özel olarak getirilmiştir. Uzun yıllardır sağlamlığını koruyan bu yapı günümüzde bile mimarisi ile beğeni toplamaya devam ediyor.

Altınova Hacı Bayram Camii
Altınova Hacı Bayram Camii

Beş Yatırlar Türbesi

Beş Yatırlar Türbesi
Beş Yatırlar Türbesi

Altınova beldesinde bulunan mezarlık içerisinde uzun yıllar boyunca yan yana duran beş adet türbe bulunmaktadır. Bu türbeler eski dönmelerde ölen önemli kişilerin mezarlarında kullanılan taş sütunlar kullanılarak yapılmıştır. Mezarların hangi tarihten kaldığı veya kimlere ait olduğu bilinmese de Altınova ziyareti yapan tarih meraklısı ziyaretçilerin odak noktalarından birisi halinde gelmiş durumdadır.

Beş Yatırlar Türbesi Altınova
Beş Yatırlar Türbesi Altınova

Şeyh Muyyiddin Camii

Beldenin en tarihi merkezlerinden biri konumunda yer almaktadır. Hatta yapımı 1200’lü yıllara dayanmaktadır. Ancak Hacı Bayram Camii kadar sağlam bir mimari ile yapılmadığı düşünülmektedir. Zaman içerisinde belirli tadilat ve restorasyon çalışmaları gördüğünden dolayı bazı kişiler tarafından tarihi yapısının zarar gördüğü düşünülmektedir. Ancak Altınova tarihinin en eski yapılarından biri konumunda olduğu için birçok kişi tarafından ziyaret edilen noktalardan birisidir.

Şeyh Muyyiddin Camii
Şeyh Muyyiddin Camii

Yakın Çevredeki Görülecek Yerler

READ  Gömeç Gezilecek Yerler

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Narlı Köyü | Balıkesir’in Minik Bir Tatil Köyü

Gezicini

Kaz Dağları Nerede ? Nasıl Gidilir?

Gezicini

Karesi Gezilecek Yerler

Gezicini

Gömeç Gezilecek Yerler

Gezicini

Cunda Adası Gezilecek Yerler

Gezicini

Burhaniye Gezilecek Yerler

Gezi Cini

Bandırma Gezilecek Yerler

Gezi Cini

Balıkesir Kafeleri : Balıkesir’deki En İyi Kafeler

Gezicini

Balıkesir Gezilecek Yerler : Eşşiz Güzelliklerin Tam Merkezi !

Gezicini

Yorum Yaz