Image default
Genel Hindistan Ülkeler

Hindistan Gezi Rehberi

Hindistan çok köklü bir medeniyettir ve binlerce yıldır birçok dine ev sahipliği yapmıştır. Budizm’in de doğuşu buradan başlar. Halkın büyük bölümü aşırı yoksuldur ve bu yoksulluktan şikayet etmezler. Bunun nedeni bir sonraki yaşamda daha iyi olacaklarına inanmalarıdır.

Onlara göre her ruh kendi geçmiş yaşamlarında ektiklerinin sonuçlarını alarak ilerler. Bu dünyada fakir bir insan bir önceki yaşamında yaptıkları nedeni ile imtihan edilmektedir. Budha, Patanjali, Babaji, svami, Vivekananda, Krishnamurti, Lao Tzu, Kabir, Osho gibi binlerce bilge insan bu topraklardan çıktı. Dolayısıyla Hindistan’a gidecekseniz bu mistik atmosfere hazır olmalısınız. On binlerce farklı inanç ekolüne ev sahipliği yapan Hindistan’da gezi öncesinde bir plan yapmanız, bütçenizi hazırlamanız gerekiyor.

Hindistan’da Yeme İçme Masrafları

hindistanda yeme içme yemekler

Öğle yemeği ortalama 2.3 Euro
Akşam yemeği 5.7 Euro
McDonalds menü 3.4 Euro
1 L bira 3.4 Euro
Kutu Kola 0.4 Euro
Bir şişe su 1/3 L 0.2 Euro

 

Hindistan Market Fiyatları

1 Lsüt 0.5 Euro
500 g ekmek 0.4 Euro
1 kg pirinç 0.6 Euro
12 yumurta 0.9 Euro
1 kg tavuk 3 Euro
1 kg elma 1.9 Euro
1 kg domates 0.5 Euro
1 kg patates 0.4 Euro

 

Hindistan Turistler için Gezi Maliyetleri

hindistanda gezilecek yerler

Kişi başına 12 Euro minimum günlük masraftır. 2 haftalık bir Hindistan turu için en az 468 Euromasrafınız olacaktır. Bu masraf sadece yeme içme yatma masraflarıdır.  Ortalama bir bütçe ile Hindistan’a gidecekseniz günde 47 Euro yeterli olacaktır. Kesenin ağzını açarak günde 78 Euro ödeme ile 2 haftada toplam 1.731 Euro bütçe ile 2 kişi çok rahat Hindistan’da gezebilir. Otellerin kişi başı ücretleri şöyle:

READ  Dubai Gece Hayatı | Night Club - Bar - Disco
1 yıldızlı Otel gecelik 27 Euro
2 yıldızlı otel gecelik 44 Euro
3 yıldızlı otel gecelik 50 Euro
4 yıldızlı otel gecelik 106 Euro
5 yıldızlı otel gecelik 176 Euro
Pansiyon gecelik 27 Euro
Yüzme havuzlu otel gecelik 119 Euro
Tatil evi gecelik 62 Euro
Aile odası gecelik kirası 179 Euro

 

Hindistan Ulaşım Masrafları

Otobüs bileti şehir içi 0.3 Euro
Taksi km başına 0.2 Euro
Benzin Litre fiyatı 1.2 Euro
Araba kirası günlük 25 Euro

Hindistan Gezilecek Yerler

Hindistan’da gezilecek yerler arıyorsanız, birçok seçenek var. Örneğin, ülkedeki en çarpıcı mimariye sahip Agra şehri var. Aynı zamanda dünyanın en ünlü manzaralarından biri olan Tac Mahal’e ev sahipliği yapmaktadır.

hindistan taç mahal

 

Hindistan’ın kuzey kesiminde yer alan Ladakh, dağ manzaraları ve buzul gölleri ülkesidir. Mesela, ülkedeki en iyi vahşi yaşamı görmek için Leh kasabasını ziyaret edebilirsiniz. SariskaTigerReserve, leoparlara, chowsinghas’a ve diğer canlılara ev sahipliği yapar. Bölgeyi kışın ziyaret etmek, burası soğuk olabileceği için idealdir.

hindistan delhi gezicini
Hindistan Delhi

Hindistan’ın başkenti Delhi tarihle dolu bir şehir. Üstelik, yıllar boyunca birçok imparatorluğun merkezi olarak hizmet vermiştir. Bu UNESCO Dünya Mirası Alanı, antik simge yapılar ve mimari yapılarla doludur. Anıtlara ve kalelere ek olarak, şehrin en iyi müzeleri vardır. Burada birkaç cami de bulunmaktadır.

Şehrin kalbinde Eski Şehir var. Burada geleneksel Babür mimarisinin izleri sizi büyüleyecektir.Buradayken Humayun Mezarını ve Kızıl Kale’yi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, çevredeki bazı küçük çarşıları ve tapınakları da keşfedilmek için sizi bekliyor olacak.

hindistan babür kızılkale
Hindistan Babür Kızılkale

Yeni Delhi’de mutlaka görülmesi gereken anıtlar arasında RashtrapatiBhavan, Lotus Tapınağı ve Akshardham Tapınağı bulunmaktadır. Ayrıca kolonyal dönemden kalma Parlamento binaları boyunca tarih sahnesinde bir nostalji yaşamanız mümkün. Bununla birlikte, bu bölgede bazı lüks alışveriş merkezleri de var.

READ  Prag Viyana Budapeşte Turu Nasıl Yapılır?

Hindistan’da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri de Varanasi’dir. Ganj nehrinin kıyısında yer alan Varanasi, Hindular için dini açıdan önemli bir şehirdir. Özellikle, ülkedeki diğer bazı şehirlerin aksine Varanasi oldukça huzurlu ve sessizdir. Ancak, aynı zamanda oldukça kaotik bir atmosferi vardır. Bunun ana nedenlerinden biri, her gün yüzlerce hacı ve ibadet edenin gelmesidir.

İlginizi çekebilir : Hindistan’da Sıradışı Yaşam, Kültür ve Bilmedikleriniz

Hindistan’da ziyaret edilebilecek bir başka harika yer de Mumbai. Pek çok modern cazibe merkezinin yanı sıra şehir, eski binaları ve pazarları ile tanınır. Akşamları ilahiler, çiçekler eşliğindeAarti törenini izleyebilirsiniz. Bunların hepsi Ganj Ana’yı onurlandırmak için düzenlenen bir törenin parçasıdır.

Son olarak, Udaipur Hindistan’ın en romantik yerlerinden biridir. Çiftler için ideal bir yer olmanın yanı sıra, muhteşem ortaçağ kaleleri ve diğer ikonik görüntülerle dolu.

Hindistan Ranakpur gezicini.com
Hindistan Ranakpur

Tarihe meraklı iseniz Ajanta Mağaralarını keşfetmeye bayılacaksınız. Üstelik, bu mağaralar, 30 Budist mağara tapınağının kalıntılarını içerir. Resimler ve duvar resimleriyle kaplıdırlar. Hem de, ilginç bir şekilde, bu tapınaklar bir kaya manzarasına oyulmuştur.

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Yüzlerce Yıllık Geçmişiyle Tavla Oyunu

Gezicini

Yeni Foça Otel

Gezicini

Villa Kiralamanın Avantajları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gezi Cini

Uçak Bileti Nasıl İptal Edilir?

Gezicini

Türkmenistan Gezi Rehberi ve Seyahat Bütçesi

Gezicini

Türkiye’nin Kiralık Minibüsleri

Gezi Cini

Sri Lanka Turist Rehberi Sri Lanka Gezi Maliyetleri

Gezicini

Şikayet Merkezi’nde Şikayet Nasıl Yazılır?

Gezicini

Şehrin Gürültüsünden Uzak Bir Hafta Sonu İçin Kiralık Dağ Evleri

Gezicini

Yorum Yaz