Image default
Amasya

Amasya Taşova Gezilecek Yerler

Amasya Taşova Gezilecek Yerler

Taşova’ya hakim olan ve burada bir süre hakimiyet sürdüren ilk yerleşim medeniyeti olarak Hititler karşımıza çıkıyor. Uzun yıllar boyunca bu bölgede ikamet eden ve pek çok sayıda eser, kalıntı bırakan medeniyet, bölgenin bir hayli gelişmesinde de önemli bir rol üstlenmiştir. Taşova gezilecek yerler kendine has bir güzellik barındırıyor. İlçe tarihine daha detaylı bir şekilde bakılacak olursa.

Taşova Amasya
Taşova Amasya

Taşova Tarihi

Hititler bu bölgeye uzun süre boyunca hakim olmuşlardır ve bu bölgede hakimiyet sürdürmüşlerdir. Bu bölge kısa süre içerisinde değişiklik gösterip gelişmiş ve diğer medeniyetlerin de ilgisini çekmeyi başarmıştır. Yapılmış olan saldırılar sonucunda bu bölge Friglerin eline geçmiş ve Hitit hakimiyeti bu saldırının sonucunda tamamen son bulmuştur. Friglerden sonraki dönemde bölgeye hakim olan medeniyet Kimmerler olarak karşımıza geliyor. Kimmerlerin hakimiyetine son veren bir medeniyette bulunuyor. Bu medeniyete İran’ da kurulmuş olan Medler son veriyor.

Taşova Gezilecek Yerler
Taşova Gezilecek Yerler

Bu bölge uzun bir süre boyunca Med’lerin hakimiyetinde kalıyor. Görüldüğü gibi bu bölgede pek çok sayıda medeniyet kurulmuş ve yıkılmıştır. Bu bölge pek çok döneme de şehitlik yapmıştır. Hali hazırda bölgede yapılmış olan arkeolojik kazılar da yapıldı ve hâlâ yapılmaya devam ediyor. Bu kazıların sonucunda çok sayıda tarihi kalıntı elde edilmiştir.

Boraboy Gölü

İlçe merkezi ile arasında yaklaşık olarak 15 km kadar mesafe bulunuyor. Boraboy Gölü, 25 metre derinliğine sahip olan bir oluşumdur. Turizm merkezi olarak ilan edilen bu oluşumun çevresinde pek çok sayıda etkinlik yapabileceğiniz alan da mevcuttur. Kafe, gazino, restoran ve benzeri işletmeler aktif bir şekilde kullanılıyor. Yalnızca yöre halkı değil aynı zamanda turistler de bu göle gelip gezdikten sonra cafelerde dinlenme fırsatını yakalıyor.

READ  Suluova'da Gezilecek Yerler Var !
Boraboy Gölü
Boraboy Gölü

Baraklı Şelalesi

Baraklı köyü sınırları içerisinde bulunan Baraklı Şelalesi, 8 metre kadar yükseklikten akış sağlıyor. Şelale çevresinin mesirelik alan olduğunu bildirmek gerekiyor. Hafta sonları bilhassa bu alan yerli halk tarafından çok daha fazla tercih ediliyor. Yeşil rengin en farklı tonları ve bol oksijen ile bir araya gelmek isteyen insanların ilk uğrak yerleri burası olabilir. Buraya gelip bu şelalenin suyunu dinleyerek huzura erişebilirsiniz.

Taşova Baraklı Şelalesi
Taşova Baraklı Şelalesi

Baraklı Kalesi

İlçe merkezine yaklaşık olarak 2 kilometre kadar bir mesafede yer alıyor. Baraklı kalesi, Roma dönemine ait pek çok eser arasında yer alıyor. Kalenin yapılmasındaki neden ise bu bölgeden geçen kervanları kontrol altında tutmaktır. Tarihi yapısı, dokusu ve ihtişamlı yapısı ile ziyaretçilerin ilgisini çeken Baraklı kalesi, yerli ve yabancı olmak üzere bütün turistlere ev sahipliği yapıyor ve misafirlerini ağırlıyor.

Baraklı Kalesi
Baraklı Kalesi

Alpaslan Müzesi

Alpaslan Beldesinde yer alan bu müze, Osmanlı döneminde yapılan bir hama içerisinde yer alıyor. 1954 senesinde bir restorasyon çalışması gerçekleştirilmiş ve müze şu an ki halini almıştır. Ziyarete açık olan bu müze ziyaretçilerini bekliyor. Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait pek çok ahşap eserin müzenin içerisinde hali hazırda sergilendiğini bildirmekte fayda var.

Alpaslan Müzesi
Alpaslan Müzesi

Taşova’nın Nesi Meşhur?

Karadeniz mutfağının en güzel en lezzetli tatlarını bu ilçe de bulabilirsiniz. Mutfak kültürü konusunda son derece gelişmiş bir ilçe olan Taşova, damak tadınıza uygun olan pek çok lezzeti sizlerle buluşturuyor. Bat yemeği, bu lezzetlerden yalnızca bir tanesidir. Tokat kültürüne ait olduğu iddia edilse de aslında Amasya’ya özgü olan bir lezzettir. Keşkek, Amasya’nın pek çok ilçesinde olduğu gibi Taşova’ da da son derece önemli bir yere sahip ve yöresel lezzetler arasında yer alıyor.

Amasya Taşova
Amasya Taşova

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Suluova’da Gezilecek Yerler Var !

Gezicini

Merzifon Gezilecek Yerler : Keşfedilecek Rotalar

Gezicini

Amasya Gezilecek Yerler | Muhteşem Yerlerin Listesi

Gezicini

Yorum Yaz