Image default
Genel

Hafta Sonu Tatilinde İstanbul’da Nereler Gezilir?

İstanbul’da yaşıyorsanız hafta sonlarında kentten ayrılmadan da muhteşem bir gezi yapabilirsiniz. Görülmeye değer yerleri ziyaret edebilmek için mutlaka şehir dışına çıkmanız gerekmez. Özellikle İstanbul’a yeni yerleşenlerin kenti keşfetmek için gezmeleri gereken yerler olduğunu aktaralım ve İstanbul hakkında genel bilgiler için internette basit bir araştırma yapmanızı önerelim. Nereler gezilir sorusunun yanıtları burada!

Ayasofya

Elbette listemizin ilk sırasında Ayasofya yer alıyor. Bizans döneminde kalma olan bu yapı eskiden kilise olarak kullanılıyordu. Sonrasında camiye dönüştürüldü ve dünya genelinde mimarisi en özel olan yapılardan biri olma yönünü koruyor. Mozaikleri, heybetli kubbesi ve iç dizaynı ile görenleri kendine hayran bırakan Ayasofya için hemen uçak bileti alın ve bu eşsiz yapıyı ziyaret edin. İstanbul’un kendine has kültürel yapısını öğrenmek istiyorsanız mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Ayasofya geliyor.

Topkapı Sarayı

Her yıl binlerce yabancı turistin sadece Topkapı Sarayı’nı görmek için İstanbul’a seyahat ettiğini biliyor musunuz? Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim merkezi olarak çok uzun yıllar kullanılmış olan Topkapı Sarayı, günümüze dek dimdik ayakta kalmayı başarmış yapılardan biridir. Bu saray 15. Yüzyıldan bu yana kullanılıyor ve içerisinde sayısız oda yer alıyor. Bahçeleri ise başlı başına görülmeye değer bir güzelliğe sahiptir. Tarihi bir atmosferde zaman geçirmenin keyfini de yaşamanızı sağlayacak olan Topkapı Sarayını mutlaka siz de gezi listenize ekleyin.

Sultanahmet Cami

İstanbul’un ikonik yapılarından biri olan Sultanahmet Cami mimarisiyle büyüleyen yapılardan biridir. Mavi Cami olarak da bilinen bu caminin ziyarete açık olması nedeniyle günün dilediğiniz saatinde gezebileceğinizi belirtelim. Akşam saatlerinde ışıklandırma çalışması ile çok daha güzel bir görünüm kazanan cami etrafında da alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunuyor.

Kapalıçarşı

Hafta sonlarında biraz daha kalabalık olsa da Kapalıçarşı İstanbul’da görülmeye değer yerlerden biridir. Hem gezmek hem de alışveriş yapmak isteyenler için uğrak mekânlardan biri haline gelen Kapalıçarşı, dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biri olma özelliği taşıyor. İçerisinde yer alan dükkân sayısı 4 binden fazla ve aradığınız her türlü ürün satışının yapıldığını da eklemek gerekir. Tarihi bir atmosferde alışveriş yapma deneyimi yaşamak istiyorsanız siz de tercihinizi Kapalıçarşı yönünde kullanabilirsiniz.

READ  Hindistan Hakkında Sıradışı Yaşam ve Bilmedikleriniz

Galata Kulesi

İnşa edildiği dönem 14. Yüzyıl olan Galata Kulesi de hafta sonlarında rahatlıkla gezebileceğiniz yerlerden biridir. İstanbul’a bambaşka bir açıdan bakmanızı sağlayan Galata Kulesi, panoramik manzarası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu nedenle hafta sonu keyfinizi taçlandırmak isterseniz yapmanız gereken sadece Galata Kulesini ziyaret etmek olmalı! Bu arada çevresinde çok sayıda kafe olduğunu da ekleyelim.

Boğaz Turu

Eğer daha farklı bir aktivite ile zaman geçirmek isterseniz boğaz turuna çıkabilirsiniz. Boğazın iki yakasında yer alan yalılardan saraylara kadar pek çok yapıyı görmenizi sağlayacak olan boğaz turu aynı zamanda kentin doğal güzelliklerine de tanıklık etmenizi sağlayacaktır. Deniz manzarası eşliğinde bir İstanbul silüeti görmek isterseniz bu seçeneği değerlendirin. Hem yalnız hem de aileniz ya da arkadaşlarınız ile birlikte harika bir tura çıkabilirsiniz.

Pierre Loti Tepesi

Farklı bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız Pierre Loti Tepesi’ne gidebilirsiniz. Muhteşem bir manzaraya sahip olmasıyla ünlü olan bu tepeden de eşsiz bir İstanbul manzarası izleyebilirsiniz. Tepe bölümüne teleferikle ulaşım sağlanabiliyor ve bu da farklı bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Özellikle Haliç’i izlemek isteyenler için en ideal gezi lokasyonlarından biri kuşkusuz Pierre Loti Tepesidir.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde inşa edildi. Mimarisi ile ön plana çıkan bu sarayı gezmek için de hafta sonunu tercih edebilirsiniz. Sarayın bahçesi, en çok beğenilen yerlerden biridir. Elbette iç mekânları da gezilebilir ve sizde hayranlık uyandıracak çok sayıda ayrıntıyı fark edeceksiniz. Tarihi bir mekânda gezi yapmaktan hoşlananlar için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Dolmabahçe Sarayıdır.

Eminönü ve Mısır Çarşısı

Tarihi bir yer ve ticaret merkezlerinden biri olan Eminönü ile Mısır Çarşısı, sizlere önerebileceğimiz yerler arasında bulunuyor. Hediyelik eşya mağazaları ile ön plana çıkan bu yerde yapılabilecek pek çok aktivite var. Sadece mağazaları gezmek için bile hafta sonu rotanızı bu bölgeye çevirebilirsiniz. Aynı zamanda İstanbul’u daha yakından tanımak isteyenlerin de mutlaka uğraması gereken yerler arasında bulunduğunu eklemek gerekir.

READ  Mısır Gezi Rehberi Mısır Yaşam Maliyeti

Yerebatan Sarnıcı

Eğer bir yer altı sarnıcı ne kadar güzel olabilir sorusunun yanıtını merak ediyorsanız Yerebatan Sarnıcı’nı görmelisiniz. Mistik ve bir o kadar da heybetli bir görünüm sergileyen bu sarnıcı Bizans döneminde inşa edilmiş. Özellikle sütun bölümlerinin son derece etkileyici olduğunu da belirtmeliyiz.

Aslında İstanbul’da gezilmeye değer yer sayısının çok daha fazla olduğunu belirtmeliyiz. Sizlere önerdiğimiz yerler dışında çok daha fazla sayıda seçeneğiniz bulunuyor. Şehir dışından da bu eşsiz güzellikleri görmek için İstanbul’a seyahat edebilir ve hafta sonunu bu kentte geçirebilirsiniz. Bunun için hemen en ucuz İstanbul uçak bileti araştırmasına başlayın.

Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Yüzlerce Yıllık Geçmişiyle Tavla Oyunu

Gezicini

Yeni Foça Otel

Gezicini

Villa Kiralamanın Avantajları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gezi Cini

Uçak Bileti Nasıl İptal Edilir?

Gezicini

Türkiye’nin Kiralık Minibüsleri

Gezi Cini

Şişme Botlarla Balık Tutmanın Keyfi

Gezi Cini

Şikayet Merkezi’nde Şikayet Nasıl Yazılır?

Gezicini

Seyahati daha ucuza getirme yolları: 7 İpucu

Gezi Cini

Şehrin Gürültüsünden Uzak Bir Hafta Sonu İçin Kiralık Dağ Evleri

Gezicini

Yorum Yaz