Image default
Datça Muğla Tarihi Yerler

Knidos Antik Kenti | Datça Muğla

Knidos Antik Kenti Datça Muğla

Knidos antik kenti iki farklı yerleşim yerinden oluşmaktadır. Bu hususta ilk yerleşim yeri Datça ilçe merkezinin kuzeydoğusunda Dalacak burnu üzerinde bulunan Burgaz mevkiinde bulunmaktadır, zaman içerisinde Yarımadanın batısında bulunan Tekir burnu üzerine taşınmıştır.

Knidos Antik Kenti
Knidos Antik Kenti

M.Ö 4.yüzyıl başlarında veya ortalarında kurulan Knidos antik kentinin ne için taşındığı ise bilinmemektedir, bu konuda antik kent üzerinde çalışmalarını yürüten bilim insanları, Knidos antik kentinin deniz ticareti sebebiyle taşındığını varsayan tezler ortaya koymuştur.

Knidos Antik Kenti
Knidos Antik Kenti

Tarihçesi

Knidos antik kent birçok ilklere ev sahipliği yapmıştır, bu hususta temelleri İ.Ö 4.yüzyılda atılan Knidos antik kentinde dönemin matematik bilimcisi Eudoksus, dönemin ünlü ressamı Euryphon ve dünyanın 7 harikasından birisini inşa eden Sostratos Knidos antik kentinde yaşamıştır. Aynı zamanda dönemin ikinci büyük tıp okulunu ve güneş saati gibi önemli buluşlar da Knidos antik kentinde yaşayan kişiler tarafından yapılmıştır. Son olarak Knidos antik kentinde Afrodit tapınağı, Afrodit heykeli, Korint Tapınağı gibi önemli buluntular da mevcuttur. Tüm bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda Knidos antik kentinin oldukça önemli bir yer olduğunu söylemek mümkündür.

Knidos Antik Kenti
Knidos Antik Kenti

Knidos Antik Kentine Nasıl Gidilir?

Knidos antik kentine gitmek isteyen kişiler Datça merkezde bulunan Palamutbükü otobüslerini tercih edebilir. Aynı zamanda Knidos antik kentinin Datça merkeze 38 km uzaklıkta bulunuyor olması taksi gibi ulaşım araçlarının kullanılmasına da imkân sağlamaktadır. Özel arabalarıyla Knidos antik kentine gitmek isteyen kişiler ise Datça’nın resmî sitesinde bulunan konum bilgilerine ulaşarak rahatlıkla Knidos antik kentine gidebilir.

Knidos Antik Kenti
Knidos Antik Kenti

Son olarak Datça merkezde bulunan Palamutbükü otobüslerini tercih etmek isteyen kişiler, otobüslerin kalkış saatlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Bu sayede Knidos antik kentine Palamutbükü otobüsleriyle gitmek isteyen kişiler herhangi bir sorun yaşamadan gezilerinin tadını çıkarabilir, otobüslerin kalkış bilgileri Datça’nın web sitesinde ve belediyenin sayfasında bulunmaktadır.

READ  Hayıtbükü Koyu ve Plajı | Muğla'daki En İyi Koylardan Birisi

Knidos Antik Kentinin Özellikleri Nelerdir?

Knidos antik kentini gezmek isteyen kişilerin karşılaşacağı özellikler kısaca şöyledir;

  • Antik çağın en önemli sanat ve bilim merkezidir
  • İskenderiye fenerinin mimarı sostratos knidos’ ta yaşamıştı
  • M.Ö 4 yy’da yaşayan en önemli heykeltıraş praksiteles knidos’ta yaşamıştı
  • Knidos şarabı meşhurdur

Yukarıda belirtilen özellikler Knidos antik kentinin özellikleridir, bu hususta Knidos şarabı oldukça popülerdir. Bu sebeple Knidos antik kentine giden kişilerin Knidos şarabını denemeleri tavsiye edilmektedir, Knidos antik şarabının hazımsızlık sorunu yaşayan kişilere iyi geldiği de söylenmektedir.

Knidos Antik Kenti
Knidos Antik Kenti

Nekropolis Mezarlığı

Knidos antik kentine 4 km kala başlayan Nekropolis Mezarlığı ölüler şehri olarak da anılmaktadır. Bu hususta mezarlık 4 km boyunca Knidos antik kentinin girişine kadar uzanmaktadır. Mezarlık içerisinde Knidos antik kentinde yaşayan insanların gömülü olduğunu bilinmektedir. Bu sebeple Knidos antik kentini gezmek isteyen kişilerin mutlaka Nekropolis mezarlığına da uğramaları tavsiye edilmektedir.

Datça Çevresindeki Diğer Yerler



Benzer Görülmesi Gereken Yerler

Zinciriye Medresesi | Köklü Tarihe Eşlik Etmiş Yapılardan

Hakan Karaduman

Zengibar Kalesi Nerede ? Nasıl Gidilir?

Burcu Soydan

Yuvarlakçay Muğla’nın Saklı Cenneti

Gezicini

Yunanistan Gezilecek Yerler : Muhteşem Yerler Listesi !

Hakan Karaduman

Uyku Vadisi : Nerede Nasıl Gidilir ? Doğal Güzellikleri

Gezicini

Ula Gezilecek Yerler | Muhteşem Yerler Listesi

Gezicini

Türkiye’nin En Eski Bankası | Osmanlı Bankası

Gezicini

Turgut Şelalesi Marmaris | Muğla’da Doğal Bir Şelale

Gezicini

Trabzon Maçka’da Sümela Manastırı

Gezicini

Yorum Yaz