Havran Gezilecek Yerler anlatılmaktadır. Havran konum olarak Balıkesir‘e 78 km uzaklıkta yer almaktadır. İlçe aynı zamanda tarihin önemli kişilerinden olan, Seyit Onbaşı’nın memleketidir. Edremit’e olan uzaklığı ise, 9 kilometredir. Denize kıyısı olmayan bu yerdeki vatandaşlar, deniz görmek için Edremit’e gitmektedir. Her anlamda denize ulaşım imkanı sunmaktadır.
Köklü bir geçmişe sahiptir. En çok İnönü mağaralarıyla ön plana çıkmaktadır. Çok eski bir yerleşim yeri olan Havran’da zamanında Pelasglar ve Leglegler medeniyet kurmuşlardır. Havran gezilecek yerler araması yapan kişiler mutlaka İnönü Mağaralarını görmektedir.
Bunun yanı sıra, Terzi Zade Konağı ve Koca Seyit Köyü gibi yerleri de mutlaka gezilmelidir. Çınarlıhan ya da Eybek Kulesi gibi yerleri de doğal güzellikleri seven kişiler için birebir yerlerdir.
Havran’ın Doğal Güzellikleri
Havran tarihi güzellikleriyle ön plana çıktığı gibi, doğal güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. En bilinen doğal güzelliklerinden birisi, Çınarlıhandır. Burası Havran-Yenice yolu üzerinde bulunmaktadır. Çok güzel bir mesire yeri olup, keyifli vakit geçirilebilmektedir. Serhat ise yine en önemli doğal güzelliklerinden bir tanesidir. Burası da tıpkı Çınarlıhan gibi mesire yeridir. İlçe merkezinin 2 km kuzeydoğusunda bulunmaktadır.
Kızılçam ağaçları, gelen ziyaretçileri görkemiyle cezp etmektedir. Dağlarda gezmeyi sevenler için ise Kocadağ’ın zirveleri vardır. Maceraperest kişiler burada çok güzel keşif yapabilmektedir. Havran Gezilecek Yerler Buradan Seyit Onbaşı Havaalanı’na inen uçaklar görülebilir, Havran çayı keyifle izlenebilir. Şifalı Derman Kaplıcalarına gelerek, kaplıca suyundan faydalanılabilir. Piknik yapmak isteyen kişiler ise, Havran Kavaklı Gençlik Parkı’nı tercih edebilmektedir.
Havran’ın Tarihi Yerleri
Havran, turistik açıdan çok fazla ziyaret alan bir ilçedir. Bilhassa doğal güzellikleri kadar, tarih kokan yanı da çok merak edilmektedir. İnönü ya da İnboğazı Mağaraları mutlaka ziyaret edilmelidir. Terzizade Konağı zaten başlıca güzelliklerindendir. Havran kitabeleri ve tarihi evleriyle de, tarihin koklanabileceği yerlerde bulunmak mümkündür. Cumbalı tarihi evleri, tarihi kültürü yakından görmek isteyenler içinden çok keyiflidir. Buralarda yapılacak yürüyüşler çok güzel vakit geçirilmesine yardımcı olmaktadır. Servili Mezarlıkta bulunan kitabeler ise, tarihe ışık tutmak isteyeceklerin yakından görmesi gereken yerlerdendir.
Havran’a Nasıl Gidilir?
Havran’ın tarihi ve doğal güzelliklerini merak edenler buraya nasıl gidileceğini merak etmektedir.
Havran’a gitmek isteyenler için kullanılabilecek olan ulaşım yolları;
-
Havayolu
-
Karayolu
-
Denizyolu gibi ulaşım yollarından birisi tercih edilebilmektedir.
Genellikle karayolu yaygın olarak kullanılmaktadır. İstanbul’dan karayoluyla gidebilmek için, 385 kilometre gidilmesi gerekmektedir. Çanakkale yönünden gelecek kişiler ise, Edremit yolunu tercih etmelidir. İzmir – Havran arası ise, 200 kilometredir.
Buradan ulaşım sağlayabilmek için ise, Ayvalık – Burhaniye hattı kullanılmalıdır. Havran’ın Balıkesir‘e uzaklığı, 78 km olup Bursa’nın uzaklığı ise 243 kilometredir. Edremit, Burhaniye ve İvrindi ilçelerinin arasında bulunan Havran’a uçak yoluyla da gelinebilmektedir. Fakat bu ulaşım yolu kara ya da havayolu kadar tercih edilmemektedir.
Yakın Çevredeki Diğer Yerler
- İvrindi Gezilecek Yerler
- Savaştepe Gezilecek Yerler
- Balıkesir Gezilecek Yerler
- Balıkesir Festivalleri
- Ayvalık Gezilecek Yerler
- Cunda Adası Gezilecek Yerler
- Gönen Gezilecek Yerler
- Dursunbey Gezilecek Yerler